Față în față cu eroii din cărți – un nou proiect cultural-educativ

Centrul Cultural Pitești demarează proiectul cultural-educativ, sub genericul „Față în față cu eroii din cărți”, inițiat și coordonat de scriitorul Nicolae Cosmescu, redactorul-șef al revistei de literatură Cuvântul Argeșean, publicație trimestrială a Ligii Scriitorilor Români Filiala Argeș.
 Noul proiect își propune realizarea unor întâlniri cu o serie de personalități, care au devenit personaje din cărți, discuții interactive cu acestea, în ideea promovării unor modele în rândul comunității. Prima ediție, care va avea loc miercuri, 5 decembrie, de la ora 14,00, în Sala Ars Nova, de la Casa Cărții, îl va avea ca invitat pe economistul George Grigorescu, președintele Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile din România, care este la rându-i unul dintre eroii cărților dedicate motorsportului autohton, semnate de Nicolae Cosmescu: „Cu accelerația la planșeu”, „Destine de campioni” și „Așa am devenit legende”. Născut la Brașov, cu domiciliul actual la București, George Grigorescu a absolvit studiile liceale și universitare la Paris, a petrecut peste 30 de ani în domeniul auto, a fost pilot de raliuri al Uzinei Dacia, IATSA Pitești, pilot oficial al Renault Sport și câștigător al unor multiple titluri la nivel național, Maestru al Sportului în Automobilism, profesor de pilotaj sportiv și copilotaj și membru în comisia de raliuri a Federației Române de Automobilism. 

Centrul Cultural Pitești mai organizează în perioada 4-7 decembrie și alte evenimente cultural-educative:

• Marți, 4 decembrie, de la ora 16,30, în Sala Ars Nova, de la Casa Cărții, simpozionul cu tema „Sindromul Burn Out. Idei și soluții”, susținut de psihologul Camelia Dragomirescu;
• Joi, 6 decembrie, de la ora 17,00, în Sala Ars Nova, de la Casa Cărții, lansarea volumului de versuri cu titlul „Nicoleta”, de Dragoș Mateescu;
• Vineri, 7 decembrie, de la ora 13,00, în Sala Ars Nova, de la Casa Cărții, simpozionul cu tema „Constituție și constituționalism”, susținut de conf.univ.dr. Marius Andreescu, judecător la Curtea de Apel Pitești.