Fă un stagiu în Australia și antrenează-te pentru viața!

Tinerii din țara noastră pot accesa în prezent programe de internship Australia care oferă oportunități deosebite de a câștiga experiență profesională și de a reuși pe termen lung să aibă cariere de succes în domeniile ce îi interesează.

Internship-ul este considerat de mulți drept un antrenament pentru viitoarea viață de matur a unei persoane de vârstă tânără.

Lucrând ca student/absolvent în acest mod pentru o țară străină dobândești experiență și îți dai seama de modul în care se lucrează și se gândește business-ul în alte colțuri ale lumii.

Pentru a accesa un program de internship în străinătate este nevoie ca să fie îndeplinite anumite cerințe, diferite în raport de programul ales de către aplicant. Ele se referă atât la vârsta minimă și maximă de participare, precum și la studiile pe care le urmează sau au fost deja absolvite.

O altă cerință esențială pentru participarea la un program internship Australia îl reprezintă nivelul de cunoștințe de limba engleză.

Unele companii australiene mai solicită și o anumită experiență în domeniul pentru aceia care vor să participe la programul respectiv. Există atât programe de stagiu pe termen scurt pentru a practica cunoștințe teoretice și practice în domeniu respectiv, dar și stagii pe termen mediu.

Avantajele unui stagiu de scurtă sau medie durată în străinătate

- dezvoltarea bagajului educațional și al experienței de viață în condiții extrem de provocatoare, departe de casă;
- efectuarea de practica în domeniul studiilor pe care le urmezi sau le-ai absolvit deja și obținerea unor competențe lingvistice deosebite chiar la fața locului;
- cunoașterea locuitorilor din țara aleasă din interior: cum muncesc, cum se distrează, cum gândesc și acționează în mod cotidian;
- dezvoltarea holisitcă a cunoștințelor și abilităților personale;
- oportunitatea de a testa anumite roluri într-o companie înainte de a avea un job full time în țară sau străinătate;
- îmbogățirea cv-ului cu referințe bune:
- crearea de prietenii durabile;
- explorarea unei alte țări îndepărtate;
- șansa de a se face remarcați și de a-și construi relații prețioase care în final ar putea conduce inclusiv la obținerea unui job;
- oportunitatea de a lucra cot la cot cu angajații permanenți și cu ceilalți interni dintr-o companie străină;
- participarea la diverse traininguri și workshop-uri unde vor învăța extrem de multe lucruri folositoare;
- ocazia de a învăța de la cei mai buni profesioniști ai companiei.

Există o limită de vârstă pentru a aplica la un program internship Australia?

Există o vârstă minimă de 18 ani pentru a participa la programele de internship. Cu toate acestea, studenții care sunt capabili să poarte caracteristicile necesare sunt de obicei în vârstă de 20 de ani. În funcție de natura programului de stagii, limitele maxime de vârstă pot varia.