Expoziție la Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești!

Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești vernisează mâine, la ora 11, expoziția intitulată ”Laic și Sacru în Podișul Central Moldovenesc”, organizată de Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui.


Expoziția ”Laic și Sacru în Podișul Central Moldovenesc”  descrie cu voluptate istoria satului românesc, acest loc în care sacralitatea a fost pusă în centrul  vieții laice. Este o expoziție despre aparență și profunzime, curaj, dăruire, sacrificiul suprem, despre frumosul absolut și unicitatea românească, despre trecut ca punte spre viitor.


Expoziția ”Laic și Sacru în Podișul Central Moldovenesc” aduce în fața vizitatorului adevărate piese de rezistență ale patrimoniului cultural românesc, făcând timpul să dispară și materia să ajungă într-o dimensiune sacră ce definește veșnicia. În satul românesc tradițional, activitatea religioasă era centrul vibrant și existențial, toate celelalte fenomene sau activități, fie ele artistice, economice, politice sau religioase, fiind străbătute de religie ca un fir nevăzut.