Experimentul Pitești a uimit Ucraina (VIDEO)

Succes uriaș al teatrului din Pitești la Festivalul Internațional de Teatru din Ucraina. Piesa Experimentul P, copie fidelă a atrocităților petrecute în anii 50 în închisoarea de la Pitești, a făcut furori in rândurile spectatorilor care au aplaudat frenetic și au plâns deși nu s-a jucat in limba lor. Traducerea în ucraineana și în engleză i-a făcut însă părtași la ceea ce au trăit tinerii studenți români la jumătatea secolului trecut.

Este vorba despre torturi inimaginabile in inchisoarea de la Pitești cu scopul declarat de a-i reeduca pe cei care se opuneau regimului totalitar.


O sala arhiplină, aproape o mie de spectatori au rămas uimiți  de adevărul istoric transpus în spectacol de regizorul Alexander Hausvater si jucat de actorii Teatrului “Alexandru Davila” din Pitești.Festivalul de la Herson reunește producții de teatru ale celor mai importante instituții de cultură din state ale fostei Uniuni Sovietice și din partea de vest a Europei. Din România au participat teatrul din Pitești și cel din Brașov.

Pana acum, spectacolul teatrului din Pitești a fost cel mai urmărit din întreg festivalul. Organizatorii nu se așteptau nici ei la un asemenea succes de public.

Actorul principal adevenit eroul sălii și a fost aplautat frenetic un sfert de oră de publicul care nu a mai văzut până acum atâta realism intr-un spectacol.