Există și autorități care comunică. Rectorul Chirleșan - exemplu de bună practică!

Cazul fetei din Vietman băgată în carantină după ce s-a întors dintr-un stagiu de practică din Polonia a alertat comunitatea studențească din cadrul Universității din Pitești. Pentru a potoli fake news-urile și a se păstra calmul într-o perioadă de isterie provocată de alerta virusului COVID-19, rectorul UPIT, Dumitru Chirleșan, a dat dovadă de o bună practică și de o comunicare deschisă față de cadrele universitare, autorități și studenți.

CITEȘTE ȘI ... News alert! Studentă suspectă- băgată în carantină în căminul de pe Doja!

Reamintim că, ieri, o tânără de origine vietnameză, întoarsă recent dintr-un stagiu de practică Erasmus desfășurat în Polonia, și care a făcut un ocol în Italia (în afara zonei de carantină), a anunțat administratorul căminului de pe Gheorghe Doja că îi este teamă și ar dori să stea izolată. 
La scurt timp, studenta a fost mutată într-o cameră dintr-o aripă a căminului cu acces separat. Îi sunt asigurate hrana și produsele necesare pentru perioada izolării.

CITEȘTE ȘI ... A fost găsit soțul femeii înjunghiate! Bărbatul s-a spânzurat


Rectorul Dumitru Chirleșan a fost deschis și a oferit informațiile necesare încă de la prezența primului zvon. Aseară, domnia sa, contactat de redactorii nostri, a oferit prin telefon detalii suplimentare. După publicarea articolului, rectorul a avut mai multe intervenții în mediul online.
Interesul față de situația prezentă la UPIT s-a dovedit, astăzi, când un student i s-a adresat prin mesageria privată cerând lămuriri cu privire la acest subiect.
Aflat la volan, Dumitru Chirleșan, s-a oprit într-o benzinărie și, cu scuzele de rigoare pentru răspunsul trimis cu întârziere, l-a lămurit pe tânăr cerând calm și rațiune.

”Scuze că răspund așa de târziu. Sunt la volan, conduc. Am oprit acum la o benzinărie și am văzut mesajul tău.
Îți răspund succint...
Studenta în cauză, din Vietnam, a fost plecată într-un stagiu Erasmus, în Polonia. La revenirea din stagiu a făcut un ”ocol” prin Italia, dar nu prin zonele afectate. A revenit în țară și a fost lăsată de către autorități să intre după evaluarea făcută acolo. Deci NU ESTE SUSPECTĂ DE CORONAVIRUS.
A ajuns la cămin ieri și a dat de înțeles administratorului că îi este teamă și că ar prefera să stea izolată o vreme.
Am reacționat imediat, o echipa a DSP venind în campus. I-am asigurat atât ei, cât și colegei de cameră, o garsonieră  într-o aripă cu acces separat. Le vom asigura hrană și cele necesare pe perioada izolării.
Deci să ne păstrăm calmul și rațiunea. Nu avem suspecți de coronavirul în campusul UPIT.
Suntem pregătiți pentru măsuri suplimentare. Sperăm să nu fie cazul.”, a fost mesajul rectorului, Dumitru Chirleșan, către student.


Domnia sa a fost contact, cu puțin timp în urmă, de către redactorii Sursata.ro, și felicitat pentru viteza de reacție și rațiunea cu care gestionează aceasta situație.
A dorit să menționeze încă o dată că panica nu este o soluție.


”Așa e normal. Îmi pare rău că nu am transmis, ieri, pe grup un mesaj. După ce am vorbit cu tânărul, am publicat pe grupurile UPIT un mesaj prin care am lămurit situația.
Nu trebuie să intrăm în panică și să fim raționali.”