Deținutul care a evadat în timp ce se afla la spital- trimis în judecată

Update 19 noiembrie

Oamenii legii au finalizat cercetările în dosarul penal privind săvârșirea infracțiunilor de evadare și distrugere, în care este vizat deținutul de la Penitenciarul Colibași, care a evadat în timp ce se afla la un spital pentru analize.

Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești cu propunere de trimitere în judecată.

Reamintim că pe 6 noiembrie, Florin Cristian Ioniță a evadat în timp ce se afla la Centrul de Diagnostic și Tratament Bratianu pentru a face o radiografie. Bărbatul a sărit pe un geam și a fugit. A fost prins în mai puțin de 24 de ore pe un câmp, în Albota.

 

Update 7 noiembrie, ora 09:00

 

Florin Cristian Ioniță, deținutul de la Penitenciarul Mioveni, care a evadat miercuri în timp ce se afla la un spital pentru analize, a fost prins. S-a întâmplat în urmă cu puțin timp, la Albota, pe un câmp. Polițiștii SPR Albota au tras focuri de armă în aer pentru a-l opri.

„Pentru prinderea acestuia a fost efetuat uz de armă, fără a fi rănite persoane sau provocate pagube.
Bărbatul se află în custodia luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș și va fi condus la sediul poliției pentru luarea măsurilor legale care se impun”, transmit reprezentanții IPJ Argeș.

Tânărul a fost căutat de oamenii legii în întreg județul. Deținutul va fi băgat în comisie, riscând un surplus al pedepsei între 6 luni și 3 ani.

Reamintim că în momentul evadării se afla la Centrul de Diagnostic și Tratament Bratianu pentru a face o radiografie. Bărbatul a sărit pe un geam și a fugit.


 

UPDATE ora 17:00

În acest moment, echipe mixte de polițiști și angajați ai penitenciarului îl caută pe tânărul evadat în întreg județul.

După ce va fi prins, deținutul va fi băgat în comisie și riscă un surplus al pedepsei între șase luni și trei ani.

UPDATE ora 15:30

Deținutul nu era internat la spitalul din Pitești, ci venise pentru a i se face niște analize, mai exact o radiografie, după ce a acuzat o boală de plămâni. A intrat în camera respectivă în care nu este permis accesul altei persoane, cu atât mai mult a unui gardian care are pe uniformă obiecte din metal.

În momentul în care a rămas singur pentru a efectua radiografia, tânărul a deschis geamul și a sărit. Gardienii și-au dat seama că a evadat. Au tras un foc de armă pentru a încerca să-l oprească, dar fără rezultat. L-am alergat printre blocuri, unde i-au pierdut urma.

În acest moment, au fost formate echipe mixte de polițiști și angajați ai penitenciarului care, potrivit autorităților, îl caută pe deținut.

UPDATE ora 14:20

Deținutul evadat este IONIȚĂ FLORIN CRISTIAN, în vârstă de 24 de ani. Acesta era condamnat definitiv la  2 ani și 1 lună de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe. Își ispășea pedeapsa în Penitenciarul de la Mioveni.


În acest moment, tânărul este căutat. La momentul părăsirii unității sanitare, deţinutul era îmbracat cu: trening negru, scămoșat, bocanci negri.

 

S-a dat alerta în Pitești, după ce un deținut a evadat. S-a întâmplat, în urmă cu putin timp, la Centrul de Diagnostic și Tratament Bratianu. Bărbatul a sărit pe geamul de la etajul 1 și a fugit prin parcul Expo.

În acest moment, deținutul este dat în urmărire. Acesta era spitalizat la secția TBC.

CITEȘTE ȘI ... Bărbat prins sub roțile tractorului. Un alt accident s-a petrecut la Cocu


Reprezentanții Penitenciarului Mioveni confirmă această informație.