PROFESORUL UCIGAȘ - CONDAMNAT LA 20 DE ANI DE ÎNCHISOARE!

UPDATE 28 septembrie:

Alin Minciunescu, profesorul de istorie care i-a tăiat gâtul unei femei în vârstă de 68 de ani, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare. Pedeapsa este definitivă. 

Iniţial, Minciunescu fusese condamnat la 18 ani de închisoare, însă Curtea de Apel Piteşti a majorat pedeapsa stabilită de instanţa de fond cu încă doi ani.     Diagnosticat cu probleme psihice încă dinaintea tentativei  de omor comise în 2014,  Alin Minciunescu a fost supus, după sângeroasa crimă săvârşită în plină stradă, anul trecut, unei alte expertize psihiatrice. Specialiştii au stabilit că în momentul comiterii faptei, bărbatul avea discernământ diminuat, deşi suferă de schizofrenie paranoidă. Profesorul ucigaş îşi va ispăşi pedeapsa în penitenciar, iar în perioada de detenţie, va urma un tratament. Fostul profesor trebuie să plătească daune materiale şi morale de peste 300 000 lei fiului victimei. În urmă cum trei ani, când a înjunghiat, tot în Mioveni, o tânără de 19 ani, Minciunescu a scăpat de închisoare pe motiv că suferea de probleme psihice. Fapta sa nici măcar n-a fost încadrată la tentativă de omor, ci la loviri şi alte violenţe. 

A petrecut aproape un an în Spitalul de Psihiatrie Vedea.

Alin Minciunescu, criminalul din Mioveni care în august 2017 a înjunghiat mortal o femeie de 69 de ani, chiar în centrul orașului, după ce mai avusese o tentativă de omor în urmă cu câțiva ani a fost condamnat la 18 de ani de închisoare cu executare în regim de detenţie. De asemenea, criminalul va fi obligat în continuare să urmeze  tratamentul medical aferent afecţiunii de care suferă, și anume schizofrenie paranoidă. Decizia nu este definitivă.

Acesta s-a aflat până în prezent la Penitenciarul Mioveni.

Vezi decizia instanței:

„În temeiul art. 188 alin. 1 - 189 alin. 1 lit. a C.pen., condamnă pe inculpatul MINCIUNESCU ALIN, în prezent aflat la Penitenciarul Mioveni, la pedeapsa de 18 ani închisoare, cu executare în regim de detenţie în condiţiile art.60 C.pen., pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat. În baza art. 67 alin. 2 C.pen., interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsă complementară, pe o durată de 5 ani după executarea pedepsei principale, drepturile prevăzute de art. 66 alin. 1 literele: a) dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; b) dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat; h) dreptul de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme. În baza art. 65 alin. 1 C pen, interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie drepturile prevăzute de art. 66 alin. 1 literele: a) dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; b) dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat; h) dreptul de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme. În temeiul art. 72 alin.1 C.pen., deduce din pedeapsa principală durata reţinerii şi arestării preventive, din data de 25.08.2017, la zi. În temeiul art.399 alin.1 C.proc.pen., menţine măsura arestării preventive a inculpatului MINCIUNESCU ALIN. În temeiul art.109 C.pen., obligă pe inculpatul MINCIUNESCU ALIN să urmeze tratamentul medical aferent afecţiunii de care suferă schizofrenie paranoidă, până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol care a determinat luarea măsurii. În temeiul art.112 alin.1 lit.b C.pen., confiscă de la inculpat cuţitul cu lungimea totală de 22 cm, ambalat cu instrumentar steril şi ridicat de la parterul casei scării A din blocul V1 situat pe str. Dacia, orş. Mioveni, depus la magazia de corpuri delicte a Tribunalului Argeş, conform Borderoului din data de 18.12.2017 (fila 2 dosar). În temeiul art. 397 alin. 1 C.proc.pen., art. 1357, art. 1391 alin.2, art. 1392 din Codul civil, admite acţiunea civilă formulată de partea civilă Dorobanţu Daniel şi obligă pe inculpatul MINCIUNESCU ALIN să plătească părţii civile suma de 5.000 lei reprezentând daune materiale şi suma de 300.000 lei reprezentând daune morale.”

Reamintim că Alin Minciunescu, în vârstă de 38 de ani, fost profesor de istorie, a înjunghiat o femeie în stradă, pe care a așteptat-o deliberat. Bărbatul avea antecedente, acum doi ani înjunghiind o tânără, în fața Catedralei din Mioveni. Atunci, după ce a înfipt cuţitul în ea, de mai multe ori, bărbatul s-a făcut nevăzut.