Mocănița a deraiat din nou! Turiști argeșeni - lăsați în câmp!

UPDATE, ora 15:30

Un vagon al Mocăniței a deraiat din nou, în aceeaşi zonă în care s-a produs un accident similar în urmă cu şase zile. De data aceasta nu au fost victime.

O echipa de prim raspuns a Salvamont Maramures - formatia Viseu, un echipaj de stingere de la Pompieri- Viseu si un echipaj medical au intervenit în zonă. 

De mai bine de câteva ore, în jur de 250 de turiști, printre care și un grup de argeșeni, au așteptat ca autoritățiile să se mobilizeze. În final, au ajuns să parcurgă drumul pe jos până la cel mai apropiat refugiu.
 

Trenul "Mocăniţa", care transporta turiştii pe defileul Văii Vaserului din Munţii Maramureşului, a deraiat pentru a doua oară în cateva zile. S-a întâmplat cu puțin timp în urmă.  Turiștii au fost evacuați, printre aceștia numărându-se și argeșeni.

CITEȘTE ȘI ... Terorizată cu fecale și la un pas să fie violată! Este a 3 oară când o argeșeancă cere ajutor


 


Reamintim că, la finalul săptămânii trecute, 12 persoane au fost rănite, printre care și un copil, după ce locomotiva Mocăniței a deraiat pe Valea Vaserului, în județul Maramureș. În trenul de linie îngustă se aflau aproximativ 200 de persoane.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Florina Meteş, a declarat, duminică, pentru Mediafax, că poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă în cazul deraierii locomotivei şi a vagonului Mocăniţei, în urma căreia 12 persoane au fost rănite și că se fac cercetări pentru stabilirea cauzelor deraierii.

Trenul „Mocăniţa”, care străbate peste 20 de kilometri pe defileul Văii Vaserului, este una dintre principalele atracţii turistice din judeţul Maramureş. Mocăniţa este operată de un operator privat, reprezentanţii acestuia declarând că duminică dimineaţă a fost reluată cursa cu acest tren turistic. Traseul total al Mocăniţei are o lungime de peste 46 de kilometri, o cursă zilnică tur-retur având o durată de cinci ore şi jumătate, între orele 9 – 14.30.

 

Revenim!