Examenele naționale se vor desfășura la datele stabilite inițial!

Examenele naţionale se vor desfăşura la datele stabilite, iar structura anului şcolar nu va fi modificată pentru elevii din ani terminali. Pentru toate celelalte clase, va exista vacanţă între 2 aprilie şi 4 mai, iar anul şcolar se va încheia în 25 iunie. Anunţul a fost făcut joi de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

“Odată cu regimul învățământului primar, și grădinițele vor intra în același regim de vacanță”, a precizat ministrul.

Cîmpeanu declarase marți că joi, 25 martie, organizează la ministerul Educației o ședință a Comitetului de Dialog Social la care participă reprezentații sindicatelor, ai elevilor și ai părinților. 

În ședință ministrul spunea că va merge cu o variantă în care elevii din anii terminali să aibă examenele – Evaluarea națională de clasa a VIII-a și bacalaureatul – pe calendarul actual.

"Examenele naționale se vor desfășura la datele stabilite conform calendarului deja aprobat și cunoscut", a declarat joi ministrul Cîmpeanu.

28 IUN - 1 IUL probele scrise ale examenului de BAC 2021

La examenul de bacalaureat probele de competențe vor fi echivalate conform unor proceduri elaborate de ministerul Educației.

Se vor susține competențele digitale pentru promoțiile anterioare.

În ceea ce privește vacanța de primăvară, aceasta va începe în dată de 2 aprilie și se va termină la dată de 4 mai pentru toate celelalte clase, cu excepția claselor terminale.

“Clasele terminale rămân pe programul stabilit, adică vacanță pentru sărbătorile pascale Catolice între data de 2 aprilie și 11 aprilie, vacanță pentru sărbătorile pascale ortodoxe între 30 aprilie și 9 mai.

Clasele terminale termină vacanța pe 9 mai, spre deosebire de toate celelalte clase care vor termina vacanța pe 4 mai”, a anunțat Cîmpeanu.