(VIDEO) Mii de oameni îmbrăcați ca odinioară

Tablou impresionant pe străzile orașului Mioveni din judetul Argeș. Mii de oameni îmbrăcați în costume populare au blocat orașul de Ziua Naționala a Portului Tradițional. Costume așa cum se purta odinioară, unele de zi cu zi, altele de petrecere, au fost purtate de participanți, de la copii de-un an, la octogenari care abia mai puteau merge.

Aceste imagini reliefează amploarea manifestării organizate la Mioveni, în Argeș. Peste 4000 de oameni au participat la Ziua Națională a Portului Tradițional, o manifestare sărbătorită în România din anul 2015.

Costume abia făcute sau altele vechi de 200 de ani au fost purtate cu mândrie de participanți. Printre aceste fete frumoase s-au amestecat și călușari, purtători ai unor costume unice, românești.

Această manifestare se organizează în a doua duminică din luna mai și a fost instituită printr-o lege publicată în 2015.

Se spune că haina îl face pe om, iar în România, în decursul timpului, veșmântul a primit o semnificație socială. De fapt asta este și ideea de la care s-a plecat la parada de la Mioveni.

Organizatorii evenimentului au fost Consiliul Local, Primăria orașului, Centrul Cultural Mioveni, în parteneriat cu Școala Populară de Arte și Meserii Pitești.