(video) De dragul unirii, Cuza s-a prins in horă, pe ploaie

Manifestările dedicate Unirii mici au fost organizate în Argeș din timp. Vremea însă a schimbat oarecum desfășurătorul și a scurtat durata evenimentului. Pe un vânt tăios și o ploaie rece, mocănească, aproximativ doua sute de oameni s-au strâns în centrul Piteștiului, la monumentul lui Cuza, acolo unde s-a desfășurat momentul dedicat Unirii mici. Fanfara Argeșul a fost vioara întâi alături de reprezentanții garnizoanei. Un drapel imens a fost desfășurat pentru această manifestare.


Atenția a fost captată de întruchiparea lui Alexandru Ioan Cuza, actorul Puiu Mărgescu de la Teatrul “Alexandru Davila”, prezent în mijlocul celor care n-au stat acasă. La final, el s-a prins în horă, alături de trecători, oameni simpli, militari și organizatori.

Un moment emoționant a fost mesajul lui Cuza Vodă, interpretat de actorul Puiu Mărgescu, de la Teatrul ”Alexandru Davila” Pitești. Manifestarea din această zi s-a desfășurat sub egida Respect pentru Valorile Naționale, proiectul Consiliului Județean Argeș, iar alături de președintele Dan Manu s-a aflat Academia Română, reprezentată de academicianul Gheorghe Păun, și DACIN SARA, reprezentată de regizorul și președintele Șerban Marinescu.


“Manifestările de astăzi s-au desfășurat sub egida Respect pentru Valorile Naționale. Chiar dacă vremea a fost cum a fost, nimeni și nimic nu ne oprește atunci când este vorba de valorile naționale. Tocmai de aceea, astăzi am punctat Ziua Micii Uniri, zi națională, așa cum se cuvine și cum știm noi, argeșenii și muscelenii” – președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu.
“Proiectul Repect pentru Valorile Naționale l-am inițiat în urmă cu  trei ani, aici, în Argeș, alături de Consiliul Județean Argeș și Academia Română. Sunt alături de președintele Dan Manu cu tot sufletul, pentru că reușește să creeze evenimente deosebite, cu respect pentru valorile locale și naționale” – regizor Șerban Marinescu, președinte DACIN SARA.


 La manifestări au mai participat și primarul municipiului Pitești, Cornel Constantin Ionică, parlamentarii argeșeni, șefi de partide, consilieri județeni, șefi de instituții, precum și cețățeni simpli, care au dorit să fie prezenți la acest eveniment. La final, cu toții s-au prins în tradiționala Horă a Unirii.