Vă așteptăm la Romania Science Week! Eveniment inițiat de piteșteanca Eliza Casapopol!

Duminică, 17 decembrie, la Colegiul National „Ion C. Bratianu” va fi organizat Romania Science Week, un proiect initiat de Eliza Casapopol si Sandor Kruk, de la Universitatea Oxford din Marea Britanie, cu scopul de a sprijini educatia altenativa din Romania, dupa modelul targurilor de stiinte din occident.

CITEȘTE ȘI ... Cea mai bună studentă româncă din Europa este o piteşteancă

Romania Science Week este primul targ de stiinte desfasurat la nivel national din Romania. Scopul evenimentului este de a promova stiinte precum matematica, fizica, astronomia, chimia, biologia si altele publicului larg. Proiectul este dedicat copiilor de la cele mai fragede varste, elevilor, dar si adultilor. Pe parcursul mai multor zile, in diferite orase din Romania, se vor realiza ateliere cu experimente interactive menite sa faca stiintele accesibile unui public larg. 

CITEȘTE ȘI ... A fost găsit mort în stradă! Polițiștii au deschis o anchetă!

Astfel, pe 17 decembrie, începând cu ora 11:00, elevii argeșeni pot lua parte la ateliere pe diverse teme stiintifice, conduse de voluntari. Fiecare atelier va prezenta cate un experiment sau demonstratie la care publicul poate participa activ. Ideile experimentelor sunt dezvoltate de catre voluntari cu indrumarea organizatorilor si profesorilor. 
Intrarea la eveniment este libera.

 

”Numele meu este Eliza Casapopol si sunt absolventa a Colegiului National Ion C. Bratianu, in prezent studenta in anul 4 la matematica la Universitatea Oxford, Marea Britanie. In ultimii ani am fost implicata in numeroase proiecte de voluntariat prin care sa aduc in Romania cate ceva din ce am invatat in Anglia, iar recent, am inceput impreuna cu un coleg, Sandor Kruk, un nou proiect. Pentru anul acesta am strans peste 200 de elevi, profesori si fosti elevi, acum studenti la cele mai bune facultati ale lumii, care doresc sa se alature evenimentului. Avand atat de multi oameni care sa ne ajute, ne-am dori sa avem mult mai multi participanti care sa se bucure de toate activitatile interactive oferite.”, ne-a declarat Eliza Casapopol.

 

La prima editie a evenimentului, Romania Science Week este realizat in colaborare cu Colegiul National „Ion C. Bratianu”, Pitesti, Colegiul National „Vasile Lucaciu”, Baia Mare, Societatea Stiintifica Bratianu si organizatia Teach for Romania. Donatiile stranse pe parcursul evenimentului vor fi directionate catre organizatia non-guvernamentala Teach for Romania, al carei scop este promovarea educatiei de calitate in scolile si mediile defavorizate ale Romaniei.