NU RATAȚI! 10 octombrie-Ziua națională a produselor agroalimentare românești!

Săptămâna viitoare,pe data de 10 octombrie, marți, Direcția pentru Agricultură Argeș, în parteneriat cu Instituția Prefectului și Consiliul Județean, vor sărbători Ziua națională a produselor agroalimentare românești.

Având în vedere semnificația acestui eveniment,se vor organiza mai multe evenimente și manifestări care să marcheze această zi, alături de autoritățile locale din județul Argeș. Evenimentele au ca scop promovarea produselor agroalimentare românești,precum și creșterea nivelului de încredere al consumatorilor.
Câteva dintre activitățile de promovare ale produselor agricole românești se desfășoară în aceste zile la Pitești și la Mioveni.
Astfel, între 6 și 15 octombrie, la Pitești, în Piața General Vasile Milea, se desfășoară Târgul Toamna Piteșteană. Aici,producătorii locali, s-au reunit în zona centrală a municipiului reședință de județ pentru a-și expune recoltele de anul acesta. În cadrul evenimentului, piteștenii pot achiziționa diverse produse la prețul de producător.
De asemenea, în Mioveni, începând de astăzi și până pe 8 octombrie, se va desfășura “Sărbătoarea Recoltei pe Valea Argeşelului”. Și aici,sunt invitați să participe producători agricoli și meșteri populari din Argeș, dar și din alte județe, pentru a comercializa fructe, legume, lactate, produse din carne, băuturi tradiționale și obiecte din creația proprie.

Tot cu ocazia sărbătoririi zilei naționale a produselor agroalimentare românești, vor mai urma și alte activități ce vor avea loc în diverse localități ale Argeșului.