Expoziție inedit de dulce la Jupiter City Pitești – statui uriașe din ciocolată

8 statuete, copii ale clasicelor piese de artă precum Venus din Milo, Hera, Afrodita, Eros și chiar un înger, au fost sculptate integral din ciocolată de 54% cacao. Fiecare dintre ele are o înălțime de aproximativ 1,60 metri, iar o singură lucrare poate cântări până la 130 de kilograme!
Lumea delicioasă a ciocolatei te așteaptă la Jupiter City Pitești. În În perioada 18-24 Iunie, centrul comercial te invită la un eveniment inedit și savuros deopotrivă: o expoziție de ciocolată.
Participarea este gratuită!


Pentru iubitorii de artă, expoziția va include și o serie de activități creative și amuzante, care le va permite să descopere potențialul nebănuit de artistic al ciocolatei. 
Fie că este vorba de artiști amatori sau profesioniști, oricine este binevenit la aceste activități, mai ales copiii, care își vor putea picta eroii preferați din desenele animate, în cadrul atelierelor interactive. Nu în ultimul rând, surprizele dulci și savuroase vor fi completate cu un kiosk plin de bunătăți ce pot fi cumpărate pentru acasă.


Vino și descoperă lumea delicioasă a ciocolatei și bucură-te de o experiență unică! 


Istoria ciocolatei începe cu două mii de ani în urmă, când cultura arborelui de cacao era practicată în America de Sud.
Cristofor Columb (1502) a fost primul explorator care a luat contact cu boabele de cacao din Lumea Nouă. Aduse în Europa, acestea nu s-au bucurat de o prea mare atenție, deoarece nimeni nu știa la ce folosesc.
În 1519, conchistadorul Hernando Cortez a descoperit că Montezuma, conducătorul aztecilor, obișnuia să bea o băutură preparată din semințe de cacao, numită "chocolatl". Montezuma obișnuia să bea aproape cincizeci de căni pe zi. El i-a servit lui Hernando Cortez această băutură regală, pe care acesta a găsit-o cam amară pentru gustul său.
Spaniolii au adăugat trestie de zahăr și i-au îmbogățit aroma cu ajutorul vaniliei și scorțișoarei. În plus, au descoperit că băutura este mai gustoasă servită fierbinte.
Locuitorii Spaniei au început, treptat, să aprecieze miraculosul preparat, servit cu precădere de aristocrație. Ei nu au dezvăluit Europei secretul acestei băuturi timp de un secol. Călugării spanioli au fost cei care au făcut public modul de preparare a acestei băuturi ce a fost rapid apreciată la Curtea Regală din Franța și apoi din Marea Britanie.
Locul privilegiat al ciocolatei în civilizațiile moderne se datorează aromei sale inimitabile, dar și unei aure magice transmise de-a lungul timpului. Într-adevar, cacohuaquatl în limba incașă înseamnă "cadoul grădinarului paradisului către primii oameni", adică a zeului Quetzalcoatl.
Fructele de cacao serveau ca monedă de schimb, iar amanda (pulpa de cacao) se folosea pentru prepararea băuturii zeilor, "tchocolaltl", ciocolata cu efecte stimulatorii pentru înlăturarea oboselii și cu gust foarte plăcut. Arborele de cacao poate atinge 8 metri în 12 ani, înflorește în tot cursul anului, având aproape 100.000 flori în buchete, dar din care doar 0,2 % dau fructe.
În secolul XIX s-au produs două transformări importante în istoria ciocolatei. În 1847, o companie engleză a creat un proces tehnologic de solidifiere a ciocolatei, iar doi ani mai târziu, elvetianul Daniel Peter s-a gândit să adauge un ingredient nou: laptele.
La scurt timp, o nouă invenție a marcat istoria ciocolatei: temperatura de topire mai scăzută decât cea a corpului uman. Așadar, ciocolata se topește în gură și la figurat, dar și la propriu. Ciocolata neagră se topește la 34 - 35 grade Celsius, în timp ce pentru ciocolata cu lapte este nevoie de o temperatură mai scăzută cu câteva grade. În prezent, ciocolata cu lapte este cel mai căutat sortiment, ciocolata neagră fiind apreciată doar de 5-10 % dintre consumatorii acestui produs.