Felicitări! Și la Bogați s-a aprins Flacăra Centenarului

Sărbătoarea Centenarului continuă în județul nostru prin o mulțime de manifestații.
În cursul zilei de astăzi, la Bogați s-a aprins Flacăra Centenarului. În prezența oficialilor locali și județeni, preoții au ținut o slujbă, copiii au mărșăluit flutrând tricolorele stegulețe , fiind acompaniați de Fanfarei ”Argeșul” a C.C.J. Argeș.

Sute de cetateni din comuna Bogati au participat la acest eveniment. De la elevii din clasele primare, pana la veteranii de razboi din comuna, cu totii au luat parte la evenimentul organizat cu aceasta ocazie la Bogati. 

La biserica Sf. Parascheva din Bogati, preotii au oficiat slujba de Te Deum pentru eroii Primului Razboi Mondial din comuna. De aici, s-a mers la Monumentul Eroilor, din centrul localitatii, unde a fost aprinsa Flacara Centenarului de catre presedintele Consiliului Judetean Arges, Dan Manu, si de catre primarul Ion Garleanu. Aici, urmasilor eroilor Primului Razboi Mondial din Bogati li s-a inmanat diploma de recunostinta pentru sacrificiul inaintasilor lor pe campul de lupta. 
Până în prezent, flacăra a fost aprinsă la Vila Florica, Topoloveni, Curtea de Argeş, Domnești și Bogați. Duminică, 1 aprile 2018, începând cu ora 12.00, Flacăra Centenarului va fi aprinsă în orașul Mioveni.


Ion Gârleanu a rostit un discurs, punctând:„2018 este anul Centenarului, respectiv 100 de ani de la Marea Unire, dar și momentul în care avem ocazia, încă o dată, să ne arătăm respectul și recunoștința pentru cei care au fost pe câmpurile de bătălie, pentru ca noi astăzi să putem rosti <LIBERTATE> cu tot sufletul”.

“Acest eveniment a fost organizat, in primul rand, pentru tinerii si elevii prezenti acum, aici, in numar foarte mare, din comuna Bogati. Impreuna cu primarul Ion Garleanu, ca si cu primarii din toate celelalte localitati din judet, ne dorim sa comemoram eroii Primului Razboi Mondial, dar in aceeasi masura să ne respectăm valorile naționale, cele care au fost, cele de astăzi și cele ce vor veni” - a spus presedintele Consiliului Judetean Arges, Dan Manu.