Eveniment de marcă la UPIT! Se acordă titlul de Doctor Honoris Causa!

Prof. univ. dr. Alexandru Gafton, de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, va fi recompensat pentru munca și dăruirea sa cu titlul de Doctor Honoris Causa.

CITEȘTE ȘI ... Împreună putem să-i oferim o viață mai bună!

Evenimentul va avea loc vineri, în Sala Senatului Universității din Pitești. Inițiativa aparține Departamentului de Limbă, Literatură, Istorie și Arte al Facultății de Teologie, Litere, Istorie și Arte.

CITEȘTE ȘI ... Se deschide un nou magazin pentru piteșteni!

Prof. univ. dr. Alexandru GAFTON este titular al Facultății de Litere de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, profesor de istorie a limbii române și conducător de doctorat în același domeniu, precum și profesor invitat la mai multe universități și institute de cercetări din străinătate. Are ca domenii de interes major cercetarea limbii române în diacronie (istoria limbii române, fonetică istorică, etimologie, semasiologie), editarea științifică a textelor vechi în general și a celor religioase în special,traductologia, sociolingvistica și filosofia științei. Este expert ARACIS al comisiei de Limbi și Literaturi din 2006, membru CNATDCU (președintele comisiei de Filologie între 2012-2016, vicepreședintele aceleiași comisii începând cu 2016). Prin cărțile și articole elaborate, prin proiectele de cercetare derulate, prin traducerile efectuate, dar și prin inițiativele avute în activitatea didactică, științifică și editorială, prof. univ. dr. Alexandru Gafton a contribuit major la dezvoltarea filologiei românești.