DSV a dat undă verde: Pe 21 decembrie, primarii din Argeş se întrec la tăiat de porci

Unul dintre obiceiurile de final de an care au început deja să devină tradiţie este Ignatul de la Goleşti, la care participă mai mulţi primari din judeţul nostru. Evenimentul aflat la cea de-a 7 ediţie în acest an se va desfăşura pe data de 21 decembrie. Vestea i-a bucurat pe majoritatea edililor care an de an participă la acest eveniment cu atât mai mult, cu cât la un moment dat tradiţia a fost pusă sub semnul incertitudinii din cauza pestei porcine descoperite în urmă cu aproape o lună la o gospodărie din comuna Negraşi.
Primarii au răsuflat totuşi uşuraţi săptămâna trecută, când Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor  le-a dat undă verde pentru desfăşurarea evenimentului, cu o singură condiţie: porcii trebuie să fie din localităţile lor, nu cumpăraţi din alte judeţe. 
Astfel, pe data de 21, zeci de primari argeşeni se vor întrece în priceperea măcelarilor şi în greutatea porcilor. De 4 ani, această întâlnire cu ocazia Ignatului a devenit şi un eveniment caritabil, organizatorii oferind centrelor de bătrâni sau caselor de copii carne proaspătă şi verificată din punct de vedere medical. Pe lângă obiceiul sacrificării porcilor, primarii vor aduce şi preparatele tradiţionale argeşene, cum ar fi vin, ţuică, caşcaval, cârnaţi, dar şi alte bunătăţuri. 
Aşa cum era de aşteptat, în ultimii ani, acest eveniment devenit tradiţie reuneşte şi multe personalităţi din viaţa publică a judeţului nostru, de fiecare dată participând şi reprezentanţi ai Prefecturii, Consiliului Judeţean, o parte din şefii instituţiilor deconcentrate, dar şi majoritatea parlamentarilor de Argeş.

 

 

Sursa: Săptămânalul Ancheta