Atelier de Crăciun la Jupiter City Pitești

Familia Rotary, alături de centrul comercial Jupiter City Pitești, organizează un atelier caritabil de Crăciun. Cu mic, cu mare, vă așteptăm în perioada 22-23 decembrie, între orele 10:00 - 18:00, în incinta Jupiter City să pictam globulețe, să facem decorațiuni de Crăciun (cu brad, conuri, globulețe) şi să împachetăm cadouri.

Evenimentul are un scop caritabil, cu bani strânși fiind cumparate electrocasnice necesare Spitalului de Pediatrie din Piteşti. Donația minimă pentru participarea în cadrul atelierului este de 20 de lei pentru pictat globulețe şi 30 de lei pentru decorațiunile de Crăciun. Donația minimă pentru împachetarea unui cadou este de 10 lei. 

Atelierul face parte din proiectul amplu “V.L.A.D” (Viață Luptă Angajament Dăruire), în cadrul căruia familia Rotary va dota Spitalul Judeţean de Urgenţă Argeş şi Spitalul de Pediatrie Piteşti cu aparatură medicală vitală, de ultimă generaţie. 

 

 Despre Rotaract!

Rotaract, un club sponsorizat de Rotary, pentru tineri cu vârste între 18 şi 30 de ani. O comunitate internațională de tineri, care se implică în rezolvarea nevoilor sociale ale comunităților lor. 
Ne dorim să ne dezvoltam alături de comunitățile din care facem parte. Prin proiectele comunitare, educaționale, vocaționale, sociale sau ecologice pe care le organizăm, promovăm spiritul rotaractian, contribuim la evoluţia comunităţilor locale şi sprijinim formarea de lideri în diverse domenii.

Membrii Rotaract, prezenți în număr de peste 290.000 în lume și 177 de țări, sunt organizați în cluburi locale care fac parte dintr-un efort global de a aduce pacea și înțelegerea în lume. Astfel, devin adevarați “parteneri de serviciu” și membri cheie în familia Rotary. 

În anul 2018, Clubul Rotaract Piteşti a dezvoltat următoarele proiecte caritabile: “Astăzi tu dăruieşti” - 26-27 mai, cu sprijinul JupiterCity. Am strâns 268 kg de orez, fasole, făină, mălai şi zahar. 25 kg de paste şi 121 l de ulei. 9.2 kg de Nutella şi 200 de conserve. 50 kg de detergent şi 42 l de soluţii de curăţare. 50 dulciuri şi 20 l de sucuri. 6 l de săpun lichid, 92 de săpunuri solide, 123 de paste de dinţi, 133 de periuţe de dinti, 45 de geluri de duş, 27 de deodorante şi 38 de şampoane. Toate au fost donate către Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul în Dificultate “Sf. Constantin şi Elena” din Piteşti.

 “Dăruieşte primul ghiozdan” - august-septembrie. Un proiect Rotary-Rotaract-Interact-Rotakids, cu sprijinul BRD Societe Generale, Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş şi JupiterCity. Am colectat 457 de ghiozdane complet echipate pentru şcoală. Ghiozdanele au fost donate copiilor nevoiaşi de clasă pregătitoare din şcolile a 25 de comune argeșene.