A venit de la 500 de kilometri să participe la parastasul Regelui Mihai!

Sâmbătă, la Curtea de Argeș, va avea loc comemorarea de 40 de zile de la moartea ultimului Rege al României. Membrii familiei Regale au confirmat prezența la slujba ce va fi oficiată de către ÎPS Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, împreună cu un sobor de preoți.

Potrivit tradițiilor ortodoxe, la 40 de zile de la decesul unei persoane, sufletul acestuia va merge în Rai sau în Iad, în funcție de ceea ce a făcut în perioada cât a fostîn viață. Până sâmbătă, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului face pregătirile pentru slujba ce va fi oficiată, de la ora 12.00.

Este o slujbă pe care noi o consideram una nu deosebită, dar care se îndreaptă cu multă credință și tărie în rugăciune către Dumnezeu. S-a văzut un interes deosebit pentru Majestatea Sa, Regele Mihai și lucru acesta nu poate decât pe noi argeșenii să ne bucure, chiar dacă este un eveniment nefericit. Este un semn că românii își cunosc rostul în lume, își cunosc valorile și le respectă, find prezenți într-un număr foarte mare. - a declarat pr. Caliopie Ichim, consilier arhiepiscopal.

Deși s-a anunțat că evenimentul este unul privat, moartea ultimului suveran al României i-a mișcat pe argeșeni, locuitorii zonei spunând că vor paricipa la ceremonia de comemorare ce va avea loc sâmbătă, 13 ianuarie cu începere de la ora 12.00. Pe lângă localnici, vor fi prezente și persoane care l-au iubit și respectat pe Regele Mihai, venind de la sute de kilometri distanță.

Eu nu am fost aici în urmă cu o lună,dar am participat la înmormântarea Reginei Ana, venind de acasă de la Iași. La înmormântarea Regelui m-am bucurat să văd de acasă, la televizor, ce s-a întâmplat, dacă aș fi venit aici în mulține și fiind seară nu m-aș fi putut bucura dacă pot să zic așa, să văd acele momemnte unice. Am venit la fiul meu care este din Curtea de Argeș pentru a participa sâmbătă la parastasul care are loc în acest oraș Regal, unde sunt înmormântați toți regii. -a declarat unul dintre cei ce vor fi prezenți la parastasul ultimului suveran al României.