Evenimente organizate de Centrul Cultural Pitești

Concursul de șah Memorialul Daragiu


Emoții mari și concentrare maximă la sfârșitul săptămânii trecute, sâmbătă, 16 noiembrie și duminică, 17 noiembrie, în Sala Multifuncțională de la Casa Cărții, cu ocazia desfășurării celei de-a V-a ediții a Concursului de Șah Rapid - Memorialul Daragiu - Open. Mici și mari, copii, tineri și adulți, aproape 40 de participanți, s-au întrecut, rând pe rând, în domeniul sportului minții.
Competiția a fost organizată de Centrul Cultural Pitești și de Asociația ALFIL Pitești, sub coordonarea instructorilor de șah - medicul Ovidiu Stancu și Andrei Rădulescu, jucătorii care au participat având vârste cuprinse între 6 și 70 de ani.
Câștigătorii au fost recompensați cu diplome, cupe, medalii și premii în bani, de către inițiatorii și susținătorii concursului, printre care și membri ai familiei Daragiu.

„Portret de autor” – prof. dr. Letiția Brătulescu, scriitoare

Noua ediție a Clubului literar-artistic „Mona Vâlceanu”, care se va desfășura marți, 26 noiembrie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova, de la Casa Cărții, va avea tema „Portret de autor”, și invitată, profesoara și scriitoarea Letiția Brătulescu. 
Născută la Câmpulung Muscel, Letiția Brătulescu a absolvit Liceul Nicolae Bălcescu din Pitești, Facultatea de Limbi Străine – Secția Franceză a Universității București și are titlul de doctor în științe filologice. A fost profesor de limba și literatura franceză la Colegiul Național I.C.Brătianu din Pitești și inspector general adjunct la Inspectoratul Școlar Județean Argeș. A publicat articole și lucrări de specialitate, volume de proză, de memorialistică și monografia comunei Berevoiești. La Clubul literar-artistic „Mona Vâlceanu”, proiect cultural-educativ organizat și coordonat lunar la Centrul Cultural Pitești de scriitoarea și editorul Mona Vâlceanu, va avea loc și prezentarea volumului de proză cu titlul „Pisicuțele istețe”, care tocmai a văzut lumina tiparului.

Centrul Cultural Pitești organizează în perioada 26-28 noiembrie următoarele evenimente cultural-educative:
• Marți, 26 noiembrie, de la ora 14.00, în Sala Ars Nova, de la Casa Cărții, lectură publică, sub genericul „Adu-mi aminte să te uit”, susținută de Paula Romanescu, scriitoare și traducătoare, distinsă cu Ordinul Meritul Cultural în Grad de Cavaler;
• Miercuri, 27 noiembrie, de la ora 12.00, în Sala Multifuncțională, de la Casa Cărții, Moment aniversar „Nicolae Manolescu – 80”, eveniment organizat în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din România Filiala Pitești, și coordonat de președintele filialei, prof.univ.dr. Nicolae Oprea, critic literar;
• Miercuri, 27 noiembrie, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova, de la Casa Cărții, întâlnirea literară, cu tema „Creta lui Nicos Kazantzakis”, care se înscrie în proiectul cultural-educativ, sub genericul „Scriitori greci contemporani”, coordonat de profesoara de limba greacă Nadia Anastasiadu, și organizat în colaborare cu Uniunea Elenă din România Filiala Pitești;
• Joi, 28 noiembrie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova, de la Casa Cărții, întâlnire literară cu scriitoarea Zina Petrescu, în cadrul proiectului cultural-educativ, sub genericul „Confluențe literare”, organizat în colaborare cu Fundația Literară Liviu Rebreanu și coordonat de poeta și profesoara de limba și literatura română Allora Albulescu, președintele Fundației Literare Liviu Rebreanu.