Evaluarea Națională în condiții de maximă siguranță și la Poiana Lacului


Evaluarea Națională 2020 a început luni, 15 iunie, cu examenul la Limba și literatura română, prima probă scrisă  a elevilor pentru admiterea la liceu. 

Examenul a început la ora 9:00. Subiectele de la română pe care le-au avut de rezolvat candidații la Evaluarea națională 2020 au respectat structura subiectelor de examen din anii trecuți.

În zilele probelor de examen, la intrarea în centrul de examen/unitatea de învăţământ, cadrele medicale efectuează triajul epidemiologic al elevilor.

Măsurarea temperaturii cu termometrul noncontact, temperatură ce nu trebuie să depăşească 37,3 grade, iar în cazul în care temperatura înregistrată depăşeşte maximul admis, se repetă măsurarea acesteia de trei ori succesiv, la interval de 2-5 minute.

În acest context au fost finalizate toate detaliile legate de desfășurarea Evaluării Naționale în condiții de maximă siguranță și la Poiana Lacului, unde prima probă de luni, 15 iunie s-a desfășurat în deplină siguranță.

Toate circuitele au fost puse la punct conform normelor emise de Ministerul Educației și din punct de vedere al siguranței elevilor și cadrelor didactice implicate în acest examen, nu există probleme.

Examenul a început luni cu proba scrisă la Limba şi literatura română, iar miercuri se va desfăşura proba la Matematică.

Primele rezultate vor fi comunicate marţi, 22 iunie, până la ora 14,00 (în centrele de examen).

Contestaţiile pot fi depuse în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16,00 - 19,00) şi 23 iunie (în intervalul orar 8,00 - 12,00). 
Acestea pot fi depuse/transmise şi prin mijloace electronice.

Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 27 iunie.

Important de menționat este faptul că media generală obţinută în cadrul Evaluării Naţionale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a.