42 de elevi argeșeni cu media generală 10 la Evaluarea Națională

UPDATE, 27 iunie:

În urma afișării rezultatelor finale -după contestații- la examenul de Evaluare Națională 2020, vă transmitem datele aferente județului Argeș.
Situația statistică generală arată că dintre cei 5116 candidați prezenți, 3936 de candidați au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), adică un procent de promovare de 76,93 % . 
42 de elevi argeșeni au încheiat examenul cu media generală 10 (zece).
Rata de participare a fost de 93,85%: 5116 candidați prezenți, dintr-un total de 5451 de elevi înscriși.
La proba de Limba și literatura română, 215 candidați au fost notați cu 10 (zece). 
La proba de Matematică, 104 candidați au obținut nota 10 (zece). 
Examenul de evaluare  națională pentru elevii clasei a VIII-a  reprezintă modalitatea de evaluare sumativă externă  a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial.

Media de admitere în liceu constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obținută la evaluarea națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).
Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, se va derula în perioada 2 – 6 iulie și va fi urmată de repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat (10 iulie).
 

 

UPDATE, 17 iunie, ora 16:00

Astăzi, 17 iunie 2020, s-a desfășurat cea de-a doua probă scrisă a examenului de Evaluare Națională – la disciplina Matematică.  
               
La această probă de examen au fost prezenți 5122 de candidați, iar 329 nu s-au prezentat la examen. Niciun candidat nu a avut temperatura peste maximul admis. Nu au fost cazuri de subiecte de rezervă. Nu au fost candidați eliminați, examenul desfășurându-se fără incidente.
              
Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Matematică au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

La nivel național, trei candidați au avut temperatura peste maximul admis. Aceștia vor susține examenul în etapa specială din data de 30 iunie, iar pentru tentativă de fraudă au fost eliminați 4 (patru) candidați, lucrările acestora fiind notate cu 1(unu). Astăzi, conform centralizării, 167 de candidați se aflau în izolare și 20 de candidați erau spitalizați/se aflau în carantină.

Mâine, 18 iunie, 10.311 elevi  vor susține proba scrisă la Limba și literatura maternă.
  

Rezolvare completă


Subiectul I

La exerciţiul 1 răspunsul este 50.
La exerciţiul 2 răspunsul este 30.
La exerciţiul 3 răspunsul este 10. Avem interval închis la 10.
La exerciţiul 4 răspunsul este 25 de centimetri pătraţi.
La exerciţiul 5 trebuie să obţinem un unghi de 90 de grade.
La exerciţiul 6 răspunsul este 20 de kilograme.


Subiectul II

La subiectul II, exerciţiul 1, elevii au trebuit să deseneze un cub, iar pentru a fi punctat notarea trebuia făcută corect. Astfel deasupra lui A trebuia să fie E.

La exerciţiul 2 pentru a calcula media aritmetică, totul trebuia adus la o formă cât mai simplă. Aici a trebuia să fie egal cu 3, iar b egal cu 1, iar media aritmetică dintre cele două trebuia să fie 2.

La exerciţiul 3 notăm cu x suma economisită de Ana şi cu y suma economisită de Mihai. După efectuarea tuturor operaţiilor răspunsul a fost: 80 de lei.
La exerciţiul 4, punctul a, calculul trebuia să fie 9-4, şi să demonstraţi că x egal cu 5.  La punctul b elevii trebuiau să fie foarte atenţi la paranteze şi să nu greşească. După găsirea numitorului comun şi după calcule y trebuia să fie egal cu 12. N trebuia să fie egal cu 9. Iar cel mai mic număr de două cifre care este divizibil cu N este 18.

La exerciţiul 5 erau câteva capcane. Elevii trebuiau să deschidă gradual parantezele pentru că în faţa lor se află minus. Aici aveam formulele de calcul prescurtat, iar teoria a fost extrem de importantă. Aici E(x)=4x-7, iar valorile favorabile erau 0 şi 1.


Subiectul III

La subiectul III elevii au avut de rezolvat probleme de geometrice. Dacă desenele erau făcute corect, dar şi teoria atunci se luau primele puncte aici.

La prima problemă, punctul a avem AB=13, BC=10; şi trebuia calculat perimetrul paralelogramului.

La punctul b trebuia să descoperim că ADEC este trapez isoscel.

La punctul c de la exerciţiul 2 a fost mai dificil. Aici elevii au avut de demonstrat că ariapatrulaterului ABCE este egală cu 60 de centimetri pătraţi.

La a doua problemă trebuia calculată aria lui ABCD: AB înmulțit cu BC dă rezultatul 240.

 


 

Evaluarea Națională 2020 a început astăzi cu examenul la Limba și literatura română, prima probă scrisă a elevilor pentru admiterea la liceu. A doua probă are loc miercuri, 17 iunie, la matematică. Rezultatele de la examenul de capacitate 2020 se afișează pe 22 iunie. În Argeș, conform datelor Ministerului Educației și Cercetării, s-au înscris 5132 de candidați, iar 319 nu s-au prezentat la examen.

”Niciun candidat nu a avut temperatura peste maximul admis. Nu au fost cazuri de subiecte de rezervă. Nu au fost candidați eliminați, examenul desfășurându-se fără incidente.”, este menționat în comunicatul Inspectoratului Școlar Județean.

 

Elevii de clasa VIII au avut la Subiectul I de rezolvat mai multe cerințe pe marginea unui text la prima vedere – “Zborul” de Sorin Titel. Subiectul I B a constat într-o compunere de minimum 150 de cuvinte, în care să motiveze apartenența la genul epic a textului avut la primul punct. Subiectul II B a reprezentat o narațiune de 15-300 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare petrecută în timpul unei activități preferate.

CITEȘTE ȘI ... (video) Efectele codului portocaliu în județul Argeș!

 

Chiar înainte de începerea examenului, Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat la Digi24 că școlile sunt pregătite, și că s-au luat toate măsurile de siguranță. Oficialul din învățământ a explicat că Evaluarea Națională din 2020 se realizează în două etape.

„Etapa specială începe în 29 iunie, se va desfășura numai pentru copiii aflați acum în izolare, carantină, care sunt bolnavi sau la triajul epidemiologic au avut temperatura peste 37,3. Dacă un elev este depistat pozitiv înainte de ultima probă din această sesiune, după consultarea pe care Ministerul Educației a avut-o cu Ministerul Sănătății, s-a stabilit că la 14 zile distanță există această posibilitate să devină negativ”, a arătat Monica Anisie.

 

Calendarul Evaluării Naționale 2020


- 2-5 iunie 2020 Înscrierea la evaluarea națională

- 15 iunie 2020 Limba și literatura română – probă scrisă

- 17 iunie 2020 Matematica – probă scrisă

- 18 iunie 2020 Limba și literatura maternă – probă scrisă

- 22 iunie 2020 (până la ora 14:00) Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor

- 22 iunie (ora 16:00-ora 19:00) – 23 iunie (ora 8:00-ora 12:00) Depunerea contestațiilor

- 23-26 iunie 2020 Soluționarea contestațiilor

- 27 iunie 2020 Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor