Europan Prod dă lovitura cu un megacontract la Topoloveni

Mai puţin celebră decât alte societăţi de construcţii din judeţ, Europan Prod este totuşi una dintre cele mai puternice din judeţ pe domeniul ei de activitate. Drept dovadă stă cifra sa de afaceri, care anul trecut a ajuns la peste 62 de milioane de lei, un prag greu de atins într-un domeniu cu o asemenea concurenţă. Firma coordonată de către omul de afaceri Ion Molete şi-a adjudecat la începutul lunii iunie unul dintre cele mai mari contracte puse la bătaie anul acesta pe piaţa licitaţiilor, în valoare de 13 milioane lei (fără TVA). 

CITEȘTE ȘI ... Bătălia de la Mihăești! Marii constructori argeşeni s-au confruntat pentru 1,4 milioane euro


Pe 4 iunie, conducerea Europan Prod a semnat contractul pentru execuţia lucrărilor şi dotările aferente obiectivului de investiţie „Modernizare-extindere alei pietonale şi construire piste de biciclişti în oraşul Topoloveni, judeţul Argeş”, precum şi serviciile de proiectare şi asistenţă tehnică. Europan Prod a câştigat licitaţia lansată de Primăria Topoloveni în calitate de lider al unei asocieri în care are ca parteneri societăţile Tehno Consulting Solution, subcontractant pentru o parte din lucrări, şi Consistal Energy SRL, ofertant. Adversară în această competiţie i-a fost o asociere formată din nu mai puţin de 8 firme româneşti şi italiene, al cărei lider a fost Top Line Construct, o firmă braşoveană înfiinţată de doar câţiva ani, dar care în ultima perioadă a cunoscut o ascensiune constantă graţie contractelor importante adjudecate, precum cel de reabilitare termică a Spitalului Municipal Curtea de Argeş, în valoare de 13 milioane lei.

CITEȘTE ȘI ... Groupe Renault Romania: Management nou la Global Business Servicess și Resurse Umane


Investiţia pe care firma lui Molete o va realiza la Topoloveni este finanţată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional, şi este un proiect complex care include construirea a 3,65 km de piste de biciclişti care vor lega zona centrală de zona industrială şi zona funcţională a oraşului, lărgirea şi reconfigurarea zonelor pietonale şi de promenadă, construirea, reabilitarea şi lărgirea trotuarelor conform normativelor în vigoare, achiziţionarea şi instalarea punctelor de reîncărcare a autovehiculelor electrice şi electrice hibride, amplasarea a două puncte de închiriere biciclete, plantarea a 355 de arbori şi arbuşti. Durata de execuţie a contractului este de 11 luni. 

 

 

Sursa: saptamanalul ancheta