EURO 2016. Programul meciurilor de sâmbătă, 18 iunie.

Grupa E

ora 16.00: Belgia - Irlanda (Bordeaux)

Grupa F

ora 19.00: Islanda - Ungaria (Marsilia)

ora 22.00: Portugalia - Austria (Parc des Princes, Paris)

O victorie în meciul direct duce Belgia sau Irlanda pe locul al doilea al Grupei E. După primele partide, Irlanda are 1 punct (egal cu Suedia după un autogol), iar Belgia 0 puncte (0-2 cu Italia). Cele două formaţii s-au mai întâlnit până acum de 13 ori. Belgia a câştigat 5 meciuri, Irlanda - 3 iar 5 s-au încheiat la egalitate. Ultimul succes irlandez datează de mai bine de 50 de ani.

Aflată pe primul loc al grupei F, Ungaria este favorită, teoretic, în întâlnirea cu Islanda. Are şi avantajul celor cinci victorii consecutive în precedentele confruntări directe. Cel mai recent meci dintre Ungaria şi Islanda a fost un amical disputat în 2011 şi încheiat cu scorul de 4-0. Totuşi, Islanda nu trebuie considerată o victimă sigură, mai ales după surprinzătorul egal obţinut în faţa Portugaliei, în primul meci din grupă.

Portugalia, cu super-vedeta Cristiano Ronaldo, caută prima victorie la EURO 2016 în meciul cu Austria. Jumătate dintre cele 10 întâlniri de până acum dintre cele două formaţii s-au încheiat la egalitate. Austria s-a calificat pentru prima oară la Turneul Final al Campionatului European. A mai jucat în această fază şi în 2008, când a găzduit competiţia împreună cu Elveţia. Portugalia se află la a şasea participare consecutivă la EURO.