Ești absolvent de liceu? Poți primi 1.500 de lei de la stat!

Tinerii care și-au finalizat studiile liceale pot primi de la stat un ajutor de 1.500 de lei pentru următoarele șase luni.

Toți cei care au absolvit liceul, indiferent că au promovat sau nu Bacalaureatul, se pot înscrie pentru a beneficia de indemnizaţie de şomaj până cel târziu pe 25 iulie, informează comunicat transmis de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă 

Ce trebuie să faci?
Primul pas pe care trebuie să-l facă tinerii este să se înregistreze la agenția pentru ocuparea forței de muncă în raza căreia își au domiciliul. Aceștia trebuie să se prezinte pentru înregistrare în termen de 60 de zile calendaristice de la absolvire și nici măcar o zi mai târziu. Altfel, ei nu mai au dreptul la șomaj.

Documentele necesare:
- actul de identitate, în original și copie;
- actele de studii și de calificare sau adeverința din care să rezulte data absolvirii, în original și copie;
- adeverința medicală din care să rezulte că persoana este clinic sănătoasă sau aptă de muncă ori că are eventuale restricții medicale.

Ajutorul de șomaj se acordă absolvenților o singură dată pentru fiecare formă de învățământ absolvită.

Indemnizaţia de şomaj constă într-o sumă fixă, lunară, neimpozabilă, de 250 de lei. Acest termen de 60 de zile începe de la data de 25 mai, când, conform Ministerului Educaţiei, se încheie anul şcolar pentru clasele terminale.

Sursa: Avocatnet.ro