Etapa II | Poiana Lacului: Unde se vor imuniza vârstnicii și cei care suferă de boli cronice

Instituția Prefectului Argeș informează că, din data de 15 ianuarie, va începe în județ activitatea de vaccinare pentru categoriile de persoane din etapa a II-a. În primă fază, vor fi vaccinate persoanele cu grad ridicat de risc: vârstnicii din centrele rezidențiale, adulții de peste 65 de ani și adulții care suferă de boli cronice.

CITEȘTE ȘI ... Unde-i lege nu mai e tocmeală! Bărbat din Rucăr amendat cu 1000 de lei!

În categoria bolilor cronice se încadrează oricare dintre următoarele afecțiuni: diabet zaharat, obezitate, alte boli metabolice, inclusiv congenitale, afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni renale, afecțiuni oncologice, afecțiuni pulmonare, afecțiuni neurologice, inclusiv sindromul Down, afecțiuni hepatice moderate/severe, afecțiuni autoimune, imunodepresii severe (pacienți transplantați, cu consult medical prealabil, pacienți care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi, pacienți infectați cu HIV/SIDA). Vaccinarea este sigură, voluntară și gratuită.

CITEȘTE ȘI ... COVID-19 în Argeș! 73 de cazuri noi - 240 de persoane vaccinate

Localitatea Poiana Lacului este arondată municipiului Pitești, vaccinarea făcându-se în unitatea de tip hotelier UAT, de pe bulevardul Eroilor nr26-28. În acest moment, localitatea se află în afara pericolului, având o incidență de 0.31 la mia de locuitori.