Etapa II de vaccinare: În Argeș, de luni începe imunizarea propriu-zisă!

Astăzi s-a dat startul celei de-a doua etape de vaccinare anti-Covid. În primă fază, vor fi vaccinate persoanele cu grad ridicat de risc: vârstnicii din centrele rezidențiale, adulții de peste 65 de ani și adulții care suferă de boli cronice. În categoria bolilor cronice se încadrează oricare dintre următoarele afecțiuni: diabet zaharat, obezitate, alte boli metabolice, inclusiv congenitale, afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni renale, afecțiuni oncologice, afecțiuni pulmonare, afecțiuni neurologice, inclusiv sindromul Down, afecțiuni hepatice moderate/severe, afecțiuni autoimune, imunodepresii severe (pacienți transplantați, cu consult medical prealabil, pacienți care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi, pacienți infectați cu HIV/SIDA).
Vor urma beneficiarii din centrele sociale și persoanele care deservesc activități esențiale pentru bună funcționare a infrastructurii critice.

CITEȘTE ȘI ... Etapa II de vaccinare începe azi! Ce aveți de făcut!


Conform declarațiilor făcute de prefectul de Argeș, Emanuel Soare, luni este ziua în care se începe vaccinarea propriu-zisă.

”De astăzi persoanele cu vârsta de peste 65 de ani și bolnavii cronici se pot programa pentru vaccinare. Vaccinarea propriu-zisa va începe de luni.”

Procedura de imunizare se va realiza, momentan, în centrele de vaccinare din Pitești (două centre), Câmpulung, Curtea de Argeș (două centre), Mioveni și Costești.