Etapa II | Corbi: Unde se vor imuniza vârstnicii și cei care suferă de boli cronice

Instituția Prefectului Argeș informează că, din data de 15 ianuarie, va începe în județ activitatea de vaccinare pentru categoriile de persoane din etapa a II-a. În primă fază, vor fi vaccinate persoanele cu grad ridicat de risc: vârstnicii din centrele rezidențiale, adulții de peste 65 de ani și adulții care suferă de boli cronice.

CITEȘTE ȘI ... Tânăr căutat în mai multe județe! A furat unelte dintr-un centru comercial din Pitești și din țară

În categoria bolilor cronice se încadrează oricare dintre următoarele afecțiuni: diabet zaharat, obezitate, alte boli metabolice, inclusiv congenitale, afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni renale, afecțiuni oncologice, afecțiuni pulmonare, afecțiuni neurologice, inclusiv sindromul Down, afecțiuni hepatice moderate/severe, afecțiuni autoimune, imunodepresii severe (pacienți transplantați, cu consult medical prealabil, pacienți care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi, pacienți infectați cu HIV/SIDA). Vaccinarea este sigură, voluntară și gratuită.

CITEȘTE ȘI ... Spargere în centrul Piteștiului! A furat ţigări, bani şi brichete

Localitatea Corbi este arondată municipiului Curtea de Argeș, imunizarea realizându-se la Centrul de recreere persoanelor vârstnice din strada Basarabilor, nr28A. În acest moment, comuna înregistrează o incidență de 1.02 de cazuri la mia de locuitori.