Estera Stămoiu:”Prin integrarea laturii umane în organizare, femeile manager stabilesc standarde etice pentru leadership ”

Președintele OAMGMAMR (Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali) Argeș, Estera Stămoiu, este o prezență vie și extrem de implicată în funcționarea și dezvoltatea sistemului sanitar al județului, o personalitate care îmbină eficiența cu compasiunea, dezvoltarea personală și profesională cu stabilitatea, energia cu echilibrul. Din punct de vedere profesional, a învățat și a urcat pas cu pas până la conducerea OAMGMAMR, atât la nivel județean, cât și la nivel central, acolo unde ocupă poziția de membru în Consiliul Național și este președinte al Comisiei Naționale de Etică și Deontologie. A urmat numeroase specializări, și-a asumat rolul de formator în proiecte ample și și-a completat studiile de specialitate de asistent medical generalist licențiat cu un masterat în Medicină și Sănătatea Familiei. Este implicată activ nu numai în proiectele pe care le coordonează la nivelul OAMGMAMR, ci și în proiecte comunitare, publice, având calitatea de consilier local la nivelul municipiului Câmpulung. 


Consideră că femeia reprezintă un puternic motor al societății.

„Ea are atât forţa interioară, tenacitatea, curajul, profesionalismul, cât şi pasiunea şi farmecul necesare pentru schimbarea paradigmelor manageriale, care la ora actuală pot fi o importantă resursă a dezvoltării. Aflate în funcţii de conducere, femeile se concentrează pe cooperare şi pe atmosfera din echipă. Consider că abilitățile de comunicare sunt necesare pentru cele mai multe posturi de conducere și cred că femeile excelează în această materie. Sunt familiarizate să asculte problemele și să propună soluții, direcții și, nu în ultimul rând, să adopte decizii, așadar din start pornesc cu un atuu. O organizație are nevoie de perspective creative și inovative – un avantaj pe care femeile îl au prin firea lor, fiind un generator de evoluție, originalitate, inovare, creație. Empatia, compasiunea, organizarea, spiritul de cultivare a valorilor, curajul, chibzuința sunt trăsături valoroase ale femeilor lider. Prin integrarea laturii umane în structurile organizatorice, femeile în funcții de conducere stabilesc standarde etice pentru leadership. Femeile dețin, prin felul lor de a fi, conceptul de echilibru. Au subtilitatea de a intui dificultățile și găsesc răspunsuri înainte ca acestea să devină chiar probleme. Ele câștigă tot mai multă vizibilitate în toate domeniile de activitate și se remarcă în leadershipul organizațional.”


Afirmând cu siguranță că foarte multe personalități feminine au reușit să dea o dimensiune incomensurabilă calităților umane, o valoare de neprețuit omului, alege să o menționeze ca model pe prințesa Diana.

„O prezență în viața publică remarcată pentru compasiunea ei, farmecul personal și munca de caritate. A fost una dintre cele mai cunoscute femei din lume, o celebritate proeminentă a generației sale, prin faptele ei pline de bunătate, solidaritate și putere de sacrificiu. Rămân celebre cuvintele ei grăitoare în acest sens: «Să ajut oamenii în suferință este o bună și esențială parte a vieții mele. Este destinul meu.»”