Este oficial! Locurile de joacă din parcuri sunt ÎNCHISE!

Argeșeni, nu uitați! Autoritățile locale au redeschis doar parcurile, nu și locurile de joacă.

 

În urma numeroaselor sesizări și constatări cu privire la faptul că peste tot în județ este puhoi de copii și mămici în locurile de joacă, Instituția Prefectului a dispus zilele trecute măsura închideri sau marcări fizice a acestor spații ca fiind ”închise”, măsură pe care fiecare administrație locală trebuie să o implementeze rapid și să verifice periodic respectarea acesteia.
Această dispoziție vine în contextul creșterii alarmate a cazurilor de COVID-19 din județul Argeș, dar și la nivel național. Astăzi, la ora 13:00, datele oferite de Grupul de Comunicare Strategică arătau că pe teritoriul Argeșului au fost confirmate pozitiv 642 de persoane, înregistrând astfel 76 de cazuri noi în doar 24 de ore. Alarmant este că o categorie atat de vulnerabilă, cum sunt copiii, sunt expuși pericolului atunci când staționează în locurile de joacă. Conform legislației, era permisă tranzitarea acestui spațiu, nu și staționarea. Însă măsurile de relaxare adoptate treptat în România i-au făcut pe părinți să uite că pericolul nu a trecut, fiind sesizate foarte multe cazuri în care aparținătorii își petreceau timp îndelungat cu cei mici în locurile de joacă.

CITEȘTE ȘI ... Ignoranţă totală faţă de măsurile obligatorii


În acest context, anumite autorități locale, printre care Mioveniul, au anunțat deja aceste măsuri. De exemplu, primarul Ion Gerogescu a scris public că locurile de joacă vor fi închise și supravegheate de Poliția Locală și Poliția Orașului Mioveni. De asemenea, Platoul din Centru Civic va reprezenta doar zonă de tranzit pietonal, iar ștrandul Bemo nu va avea activitate în acest sezon estival.


”Având în vedere adresa Prefecturii Argeș, referitoare la măsurile pe care administrațiile locale sunt obligate să le aplice pe perioada stării de urgență ținând cont de contextul pandemic actual, Primăria Orașului Mioveni va impune o serie de restricții, îndeplinirea acestora fiind supravegheată de Poliția Locală și Poliția Orașului Mioveni, după cum urmează:
- Locurile de joacă în aer liber sunt închise - Accesul este interzis!
- Ștrandul BEMO nu va avea activitate în acest sezon estival.
- Se va evita pe cât posibil supra-aglomerarea parcurilor, a zonelor pietonale, foișoarelor, piețelelor publice și a Centrului Civic!
- Nu formați grupuri!
- Păstrați o distanță minimă de siguranță între dumneavoastră și celelalte persoane.
- Purtatul măștii de protecție pe față, în zona gurii și a nasului, este obligatorie în spațiile publice închise, ori în incinta oricărei instituții!
- De preferință, cel puțin o perioadă, din motive de siguranță Platoul din Centru Civic va reprezenta doar zonă de tranzit pietonal. Nu staționati în zonă mai mult decât este nevoie!”, este mesajul integral postat pe pagina de socializare.

CITEȘTE ȘI ... Relaxare cu rezultate de groază în Arges! Alte 76 de cazuri noi în 24 de ore!


În conformitate cu dispoziția Prefectului Emanuel Soare, ȘI administrația locală a municipiului Pitești a implementat măsura închiderii și marcării acestor spații. (vezi galerie)

Reamintim că nerespectarea acestei măsuri aduce sancțiuni de la 500 la 1000 de lei.