Italienii rătăciți în munți pleacă acasă teferi!

DUMINICĂ, ora 10:45

Șeful Salvamont Argeș, Ion Sănduloiu a publicat pe pagina sa de socializare o poză cu turiștii italieni, Carla și Giusseppe, care s-au rătăcit vineri noaptea în apropiere de Transfăgărășan. Aceștia pleacă acasă teferi datorită eroilor, Ion Sănduloiu și câinii săi, Helios și Dara, care i-au salvat.

„Italienii rătăciți vineri noaptea, Giusseppe si Carla, pleacă fericiti acasă. Pe fereastra mașinii se uita la ei si cățeii mei.” , a scris Ion Sănduloiu.

 

UPDATE! SÂMBĂTĂ, ora 8:30

Turiștii italieni au fost salvați noaptea trecută de către șeful Salvamont Argeș, Ion Sănduloiu care a plecat în căutarea lor alături de cei doi câini Helios și Dara. Italienii erau foarte obosiți, înfrigurați și intraseră în panică deoarece îi prinsese noaptea. Acești s-au temut că se vor rătăci deși se aflau aproape de marcaje. Operațiunea a decurs fără probleme. Șeful Salvamont a ajuns la turiștii care se aflau aproape și de zona populată de pe Transfăgărășan. Din cauza stării în care se aflau, italienii au rămas peste noapte la o stână de oi și au fost coborâți din munți azi dimineață.

CITEȘTE ȘI ... TURISTĂ STRIVITĂ ÎN MUNȚI!

VINERI, ora 22:00 

Doi italieni au sunat la numărul Salvamont și au solicitat ajutor pentru că s-au rătăcit în munții Argeșului. Nu au știut să descrie bine zona, dar salvamontiștii bănuiesc că cei doi s-ar afla în apropiere de la Lacul Călțun. Cum majoritatea salvamontiștilor din Argeș sunt plecați la operațiunea anunțată mai devreme, în cazul fetei cazute de la 200 de metri, singurul disponibil este chiar șeful Serviciului Salvamont Argeș, Ion Sanduloiu, care acum pleacă spre zona respectivă însoțit doar de cei doi câini de căutare pe care serviciul îi are în dotare.

Contactat telefonic, Ion Sănduloiu a declarat că operațiunea va dura câteva ore din cauza ploii mărunte care s-a instalat în zona de munte. Turiștii italieni sunt teferi și așteaptă venirea ajutorului. Aceștia sunt echipați cu lanterne, pe care le vor folosi la semnalizare. Starea de sănătate este bună, în schimb sunt puțin speriați. După spusele șefului de la Salvamont Argeș, turiștii au pierdut contactul cu orice marcaj turistic, fiind îndrumați să rămână pe loc. Totodată, acesta estimează că la ora 24:00 va ajunge la turiștii pierduți.
Ion Sănduloiu este însoțit de cei doi câini de suflet, Helios și Dara și momentan nu va solicita ajutor suplimentar.