Epidemia de coronavirus a fost declarată stare de urgenţă globală

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat că declară stare de urgenţă globală în urma virusului încă netratabil care se răspândeşte din China, în alte ţări. Statistic, este cea de-a şasea stare de urgenţă internaţională de sănătate publică, declarată în ultimii 10 ani.

CITEȘTE ȘI ... La 17 ani- reținut pentru furt! Se afla sub control judiciar


Reprezentanții Ministerului Sănătății din Republica Populară Chineză au raportat în cadrul şedinţei de joi situația actuală și măsurile de sănătate publică luate. Astfel, sunt 7711 cazuri confirmate și 12.167 de cazuri suspecte în toată țara. Dintre cazurile confirmate, 1370 sunt grave și 170 de persoane au murit. 124 de persoane s-au recuperat și au fost externate din spital. De asemenea, secretariatul OMS a oferit o imagine de ansamblu asupra situației din alte țări.

CITEȘTE ȘI ... Update: Patru școli din Argeș- închise din cauza gripei!

În prezent, există 82 de cazuri în 18 țări. Dintre acestea, doar 7 nu au avut istorie de călătorie în China. A existat o transmisie de la om la om în 3 țări din afara Chinei. Unul dintre aceste cazuri este sever și nu au existat decese.

Comitetul consideră că este încă posibilă întreruperea răspândirii virusului, cu condiția ca țările să pună la dispoziție măsuri puternice pentru detectarea precoce a bolii, izolarea și tratarea cazurilor, urmărirea contactelor și promovarea măsurilor de distanțare socială proporționale cu riscul.

 

Sursa: observator.tv