(video) Noul prefect de Argeș: În mandatul meu, cinstea și acțiunea în folosul cetațeanului vor fi primordiale

UPDATE, 4 martie:

Emilia Mateescu a depus, astăzi, jurământul pentru fucția de prefect al Argeșului. 

”Sunt onorată să fiu prefectul județului Argeș și totodată recunoscătoare pentru încrederea pusă în mine. Este încrederea Guvernului României, dar și a celor care au votat politicieni care să le reprezinte cu adevărat interesele. 
Trecem printr-o perioadă grea și avem nevoie mai mult ca oricând să ne vindecăm. Risipa de resurse în cadrul serviciilor publice și administrarea defectuoasă a acestora trebuie să înceteze. În mandatul meu, cinstea și acțiunea în folosul cetațeanului vor fi primordiale. 
Județul nostru are o istorie bogată de nereguli în administrația locală. Le știti foarte bine. Le știe toată țara! Vă asigur că voi veghea cu intransigența la respectarea si aplicarea legii. 
Sunt hotărâtă să-mi pun toată experiența și priceperea în slujba argeșenilor. Să arăt că se poate! 
Vă mulțumesc încă odată pentru încredere și sprijin. 
Abia aștept să mă apuc de treabă!”


Emilia Mateescu are 37 de ani. Este membră USR din anul 2017, convinsă să facă acest pas după ce a participat la protestele de stradă generate de OUG 13. A fost candidat la Camera Deputaţilor în iarna anului trecut şi reprezentantul USR în Biroul Electoral Judeţean Argeş. 


 

----------------------------------------------------------------

Guvernul a eliberat miercuri 103 prefecți și subprefecți, a anunțat premierul Florin Cîțu.  Acesta a precizat că a numit în loc 36 de prefecți din 42 și 75 de subprefecți din 85. 

Noii prefecți și subprefecți vor depune joi jurământul și își vor prelua atribuțiile. 
 
În ceea ce privește județul Argeș, doamna Emilia Mateescu a fost numită oficial în funcția de prefect. Aceasta își va începe activitatea de mâine, 4 martie. 

„HOTĂRÂRE a Guvernului privind numirea doamnei Mateescu Emilia în funcţia de prefect al județului Argeş”, se arată pe Monitorul Oficial.

Emilia Mateescu are 37 de ani, este membră USR din 2017, convinsă să facă acest pas după ce a participat la protestele de stradă generate de OUG 13. A fost candidat la Camera Deputaţilor în iarna anului trecut şi reprezentantul USR în Biroul Electoral Judeţean Argeş. 

Comuna sa natală este Vlădeşti. Absolventă a Liceului Pedagogic Câmpulung, primul său job a fost cel de educatoare. A urmat apoi cursurile a două facultăţi, Administraţie Publică şi Drept, iar ulterior licenţierii a îmbrăţişat profesiile liberale. Devine, pe rând, avocat, notar şi executor judecătoresc.

CITEȘTE ȘI... Viitorul prefect de Argeş - Emilia Mateescu: Nu am emoţii! O să fie bine, o să vedeţi!

În același timp a fost anunțată încetarea exercitării, cu caracter temporar, în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Argeș de către domnul Emanuel Soare.

Totodată au fost numiți și subprefecții județului nostru: Emanuel Soare și Ionescu Lucian-Mihai.