Emilia Mateescu: „Este nevoie sa oprim acest trend ascendent al infectării cetățenilor cu virusul Sars-CoV-2”

Prefectul județului Argeș, Emilia Mateescu, a transmis un mesaj în mediul online în care subliniază faptul că indicele de incidență Covid-19 din Argeș a crescut la 1,42 și în acest context face un apel către argeșeni să respecte măsurile epidemiologice în vigoare pentru a stopa creșterea infectărilor.

Mesajul integral:

„Dragi argeșeni,

În contextul în care indicele de incidență Covid-19 din Argeș a crescut la 1,42 , fac un apel către populație să ia această situație în serios și să respecte măsurile epidemiologice în vigoare. 

Presiunea pe spitale și, mai ales, pe secțiile de terapie intensivă este deja foarte mare. Paturile de la ATI sunt ocupate aproape integral iar paturile destinate pacienților Covid 19 scad numeric în fiecare zi.  

Este nevoie sa oprim acest trend ascendent al infectării cetățenilor cu virusul Sars-CoV-2. 

În acest moment majoritatea unităților de învățământ preuniversitar ( grădinițe, școli primare, gimnaziale și licee) sunt deschise și ar trebui să rămână așa!

Sunt încrezătoare că odată cu intensificarea campaniei de vaccinare vom reuși să depășim această situație de creștere a numărului de infectări cu virusul Sars-CoV-2. 

În egală măsură constat că este nevoie de vigilență pentru combaterea răspândirii virusului. 

Am solicitat astăzi Poliției și Jandarmeriei să intensifice verificările pentru respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii Covid-19 în județul nostru.”