Emblemă de onoare pentru un pompier argeșean! A salvat viața unui om...

Un pompier argeșean a primit, astăzi, emblema de onoare în cadrul manifestarilor dedicate zilei Ministerului de Interne.

Constantin Sergiu Lăcraru a fost răsplătit pentru munca sa, dar mai ales pentru atitudinea de care a dat dovadă, atunci când a salvat viața unui om. Întâmplarea a avut loc acum câteva săptămâni, într-o zi în care pompierul se afla în timpul liber. Un tânăr a făcut stop cardio-respirator, prăbușindu-se chiar în fața salvatorului. Constantin Sergiu Lăcraru a acționat cu rapiditate și i-a făcut masaj cardiac, tânărul reușind, astfel, să rămână stabil până la sosirea unui echipaj medical.  (CITEȘTE AICI ÎNTREAGA POVESTE ... Eroi și în timpul liber: „Mi-am făcut datoria de om și de salvator”)

"Alături de alți colegi din MAI, dar și din IGSU, pompierul argeșean a fost premiat pentru meritele deosebite dovedite în timpul misiunilor, dar mai ales pentru omenia de care a dat dovadă când a salvat viața unui om, atunci când nu îmbrăca uniforma militară, aflându-se în timpul liber.

Curajul și devotamentul, cele două cuvinte care definesc arma pompierilor, au fost pe deplin dovedite de salvatorul argeșean: curajul de a te lupta cu moartea pentru a salva viața unui om și devotamentul față de semeni.

 

Ne înclinăm și îi mulțumim colegului nostru pentru exemplul pe care îl oferă!", transmit reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș.