Elevii ies în stradă! Protest în prima zi de școală la Ministerul Educației

Protest de amploare chiar în prima zi de școală la poarta Ministerului Educației. 

Consiliul Național al Elevilor și Comunitatea Declic ies în stradă și vor manifesta împotriva modului dezastruos în care a fost organizat acest început de an școlar.

Reprezentanţii elevilor spun că sunt şanse mai multe ca porcii să zboare înainte ca tabletele promise de autorităţi elevilor să ajungă la aceştia. 

Aceştia mai spun că Ministerul Educației și Guvernul au avut patru luni la dispoziție să cumpere tablete, dar în loc de 250 de mii promise, au fost cumpărate doar 80.000 și nici acelea nu ajung la timp.

100.000 de elevi încep școala online. 12,3% dintre ei nu au tablete sau laptop-uri

Rareș Voicu, președintele Consiliului Elevilor, a spus luni, în direct la Antena 3, că Guvernul a avut patru luni să se pregătească și nu a făcut absolut nimic.

”Acum poartă responsabilitatea morală pentru acest început de an dezastruos și le solicităm în mod direct să urgenteze procesul de achiziție publică pentru a asigura accesul la educație pentru toți elevii”, a spus Rareș Voicu.

Aproape 900.000 de elevi nu au posibilități financiare și nu au avut acces la educație în timpul stării de urgență.

Protestul va avea loc între orele 11:00 și 16:00.

Ce reguli trebuie să respecte elevii care merg la cursuri

Ministrul Educației, Monica Anisie, spune că educația trebuie să continue în orice situație. ”Copii, fiți responsabili și respectați toate regulile de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor”, a spus ministrul.