Elevii au susținut astăzi proba obligatorie a profilului, Matematică sau Istorie


Dintr-un comunicat de presă semnat de Inspector Școlar General, Prof. Dumitru Tudosoiu aflăm detalii despre proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat, susținută de elevi, astazi, 24 iunie 2020.

Astăzi, 24 iunie, s-a desfășurat proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat – E)c), sesiunea iunie – iulie 2020. 

Dintre cei 4767 de candidaţi înscrişi (3349 la matematică, respectiv 1418 la Istorie), s-au prezentat 4592 de candidați. 

Au absentat un număr de 175 de elevi și este menționat și faptul că niciun candidat nu a avut temperatura peste 37.3 ̊C. 

În același timp, aflăm că nu au fost situații de subiecte de rezervă. 

Pentru tentativă de fraudă a fost eliminat, conform metodologiei, un singur candidat provenind din centrul de concurs de la Liceul Tehnologic ,,Victor Slăvescu” Rucăr. 

În acest caz, candidații eliminați nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.
       
Subiectele și baremele de corectare au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15:00.

Ultima probă, cea la alegere a profilului, va avea loc mâine, 25 iunie 2020.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până la ora 12.00. 

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 - 19:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 - 12:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. 

Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora
      
Important de reținut este faptul că rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.