Elevii argeşeni vor primi la şcoală banane în loc de mere

La începutul săptămânii trecute, preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat promulgarea legii care aprobă participrea României la programul pentru şcoli al Uniunii Europene.

Astfel, şi elevii din şcolile argeşene vor beneficia de fructe proaspete. Noutatea constă în faptul că, de această dată, programul prevede în special distribuirea de... banane,  conform noilor norme europene. În condiţiile în care Argeşul nu a fost în stare să implementeze programul „Mere în şcoli” de la cap la coadă nici măcar într-un an, va fi interesant de văzut cum se va descurca cu bananele!

CITEȘTE ȘI ... ÎN ARGEȘ! De la simulare, la spital! O elevă a făcut ...

La rândul lor, firmele care până acum se războiau pentru contractele de livrare a merelor vor trebui să se reprofileze pe importuri de banane dacă mai vor să pună mâna pe banii europeni. Cu siguranţă însă  acest aspect nu se va dovedi un impediment în calea afaceriştilor, mai ales în condiţiile în care în urmă cu ceva timp România deţinea recordul la exportul de... banane dintre toate ţările europene.

CITEȘTE ȘI ... A băut detartrant, apoi și-a tăiat venele! Femeia, în stare critică la Județean!

Potrivit normelor de aplicare, autorităţile competente la nivel local pentru aplicarea programului este tot Consiliul Judeţean, administraţia judeţeană urmând să îşi asume organizarea şi derularea procedurilor de atribuire a contractelor pentru achiziţia produselor.
 

Sursa: Saptamanalul Ancheta