Elevi de la Școala Traian din Pitești, despre Spațiul Cosmic!

In perioada 4-10 octombrie 2019, elevii si profesorii Scolii Gimnaziale TRAIAN Pitesti, au desfasurat o serie de actiuni de educare si promovare a spatiului cosmic,cu ocazia celebrarii Saptamanii Mondiale a Spatiului Cosmic.  Unitatea scolara a organizat sesiuni de informari, dezbateri, proiectii de filme precum si o expozitie  avand ca tema “Spatiul Cosmic –beneficiile acestuia”.

 

Elevii Theodor Buru, Alina Balae si Victor Tanasescu au raspuns la provocarea lansata de Agentia Spatiala Romana (ROSA), realizand un site in cadrul Concursului National “Saptamana Mondiala a Spatiului Cosmic” Pagina web create de acestia poate fi accesata   AICI

Elevul Theodor Buru a organizat workshopuri educationale in 2 scoli din Pitesti si le-a prezentat elevilor de la clasele III-VIII, materialul realizat si le-a raspuns la intrebari. Cu sprijinul conducerii scolii, in fata cancelariei s-a amenajat o expozitie cu machete ale Sistemului Solar, realizate in detaliu de catre elevii de la clasele a Va si a VI a sub indrumarea doamnei profesoare de Geografie, Ramona Nitoiu.


In cadrul evenimentului au avut loc si proiectii de film. Cea mai apreciata pelicula a fost “In umbra Lunii-misiunile Apollo”.