Elev din Pitești: Vă rog să nu ne dați vinerea teme. Acest lucru este benefic pentru fericirea copilului

Un elev de la Școala 19, din Pitești, a reușit să-și impresioneze învățătoarea printr-o cerere inedită și motivată corespunzător.
Copilul i-a adresat cadrului didactic următoarele rânduri:

”Subsemnatul, Ștefan Găman, vă rog în calitate de elev al dumneavoastră, să nu ne dați vinerea teme.

P.S Acest lucru este benefic pentru fericirea copilului.”

 

Ștefan este elev în clasa a IV-a la Școala 19, din Pitești. Aproape 5.000 de like-uri și peste 11.000 de share-uri a strâns mesajul micuțului după ce învățătoarea a postat pe Facebook lucrarea copilului.

CITEȘTE ȘI ... (video) UPDATE - Lunca Corbului: Două persoane au ajuns la spital!

Profesoara Dana Tufeanu, contactată de Edupedu.ro, a povestit că elevul își uitase tema acasă, așa că l-a lăsat să o rescrie în clasă, în timp ce colegii lui citeau cererile pe care le-au făcut acasă. La final, a citit și Ștefan cererea lui, iar dorința i-a fost îndeplinită, nu a mai primit teme pentru acasă.

„Copiii sunt foarte cuminți în privința respectării regulilor sanitare, și-au pus masca fără să protesteze și o poartă cu sfințenie, sunt mai conștiincioși decât noi, avem ce învăța de la ei”, a povestit învățătoarea. Lucrul cu care se obișnuiesc mai greu, însă, este să renunțe la împărțitul lucrurilor. „Nu mai pot împărți mâncarea, spre exemplu în pauze împărțeau ce aveau, pufuleți, ciocolățele, cu colegii lor sau în timpul orelor dacă unui elev nu-i mai scria pixul, ceilalți săreau să-l ajute, îi dădeau câte un pix, un creion, ce avea nevoie. Acum nu mai pot să facă asta și trebuie să fim cu ochii pe ei fiindcă au reacția de a se ajuta reciproc cu obiecte.
Noi nu transmitem doar cunoștințe, ci atitudine față de ceva, atitudine față de citit, atitudine față de vorbirea corectă, noi transmitem atitudini, dacă atitudinea noastră este una ostilă, atunci și elevul va fi ostil acelui lucru sau acelei materii”, a explicat pentru Edupedu.ro Dana Tufeanu.