Elev din Pitești - câștigător din partea României la un important concurs european!

Andrei Iulian Vişoiu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional ,,Ion C.Brătianu” Piteşti, specializarea matematică-informatică intensiv, este câştigătorul din partea României la concursul european de traducere ,,Juvenes Translatores” (,,Tineri Traducători”).
Tânărul se numără printre cei 28 de câștigători, cei mai valoroşi reprezentanţi ai câte unei ţări europene. 

Concursul este organizat anual de către Direcţia Generală de Traduceri a Comisiei Europene şi se adresează elevilor de liceu în vârstă de 17 ani.  Obiectivul concursului rezidă în promovarea studiului limbilor moderne în şcoli şi oferă posibilitatea de a vedea ce înseamnă să fii traducător. Tema competiţiei din acest an s-a referit la ce pot face tinerii pentru a contribui la configurarea viitorului Europei.


Ediția din acest an a concursului s-a desfășurat pentru prima oară integral online, simultan în cele 740 de şcoli participante. Concurenţii au putut opta pentru oricare două dintre limbile oficiale ale Uniunii Europene, argeşeanul nostru alegând combinaţia lingvistică engleză-română. Traducătorii Comisiei Europene au selectat câştigătorii dintre cei 3116 participanţi din şcolile din întreaga Europă. Din România au participat 153 de elevi, provenind din 32 de şcoli.
               

Argeşeanul nostru va merge în primăvară la Bruxelles pentru a-şi ridica premiul şi pentru a se întâlni cu traducătorii profesionişti ai Comisiei Europene.