El este omul de afaceri turc pentru care Ema Pendiuc a fugit de acasă la 18 ani

Este unul dintre proprietarii companiei AKA Automotive, producător de repere pentru portiere auto, însă numele său nu a devenit public prin prisma businessului, ci printr-o presupusă relaţie cu Ema Pendiuc, fiica fostului primar al Piteştiului, Tudor Pendiuc. Ema Pendiuc a fost condamnată, în primă instanţă, la cinci ani de închisoare în dosarul Publitrans. Aceasta este acuzată de complicitate la luare de mită și spălare de bani, pentru că ar fi primit, în contul tatălui său, un apartament în valoare de peste 130.000 euro drept şpagă de la Vali Vişoiu. Aici intră în poveste şi omul de afaceri turc Inal Cagri.

 


 Nu s-au căsătorit, pentru că omul de afaceri era însurat


Pentru a dovedi că a avut ea singură suma necesară pentru a cumpăra apartamentul din Quadra Place şi că nu este primit mită, Ema Pendiuc a povestit instanţei despre relaţia sa de amor cu Inal Cagri, acesta fiind cel care, conform unui contract semnat la notar, a împrumutat-o cu 98.000 euro. „Pe numitul Inal Cagri l-am cunoscut la nunta unui apropiat de-al meu, Badea Silviu, în iunie 2006. Ulterior am dezvoltat cu acesta o relaţie de amiciţie”, a spus Emanuela Pendiuc procurorilor. Întrebată şi de ce nu a ajuns cu iubitul turc în faţa altarului, aceasta a mărturisit că, în timpul relaţiei, a aflat că omul de afaceri era, de fapt, însurat. 

 


 Primarul Pendiuc nu a fost de acord cu relaţia fiicei


În perioada derulării procesului, Ema Pendiuc a mai făcut şi alte dezvăluiri cu privire la relaţia sa de amor. Aceasta a povestit în faţa magistraţilor şi a procurorului DNA cum la 19 ani a plecat de acasă, pentru că tatăl său nu era de acord cu relaţia pe care o avea cu cetăţeanul de origine turcă, Inal Cagri. Prin această mărturisire, fiica fostului primar a vrut să arate, după cum a subliniat, că era imposibil să îi dea tatăl său apartamentul, din moment ce era supărat pe ea. A mai adăugat că a ales să devină rezident în Quadra Place, pentru că acel complex era situat în zona Militari, fiind uşor de ieşit în autostradă, pentru a merge la Piteşti. Ema Pendiuc a declarat că a încercat să îi restituie banii fostului iubit, însă acesta nu a mai fost de găsit. Aceasta a mai încercat să arate şi că pe ea a afectat-o funcţia publică a tatălui său, obţinută pe când ea avea 10 ani, şi că din acest motiv a încercat să aibă o carieră în Bucureşti, ca să se delimiteze de primarul Pendiuc. 


„La data de 3.11.2014, numita Pendiuc Emanuela-Elena a predat organelor judiciare un contract de împrumut datat 15.01.2007, din cuprinsul căruia rezultă că numitul Inal Cagri, cetăţean turc, a împrumutat-o cu suma de 98.000 de euro, pe o perioadă de 10 ani. Există indicii că acest contract de împrumut este antedatat, încheiat în fals, în încercarea de a demonstra provenienţa sumei de bani cu care sus-numita a achiziţionat apartamentul. Numitul Inal Cagri desfăşoară activităţi comerciale pe teritoriul României, fiind în relaţii apropiate cu numitul Badea Gheorghe, persoană apropiată familiei Pendiuc.”, era constatarea procurorilor DNA, prinsă în dosarul Publitrans. 


Toată povestea de amor este însă demontată de ceilalţi martori din dosar, printre care şi cel aflat sub acoperire, cunoscut sub apelativul Veritas. Acesta a declarat că între Ema Pendiuc şi Inal Cagri nu a existat nicio relaţie de dragoste şi nici împrumutul invocat de fiica fostului primar. 
 

 

Preluat: Saptamanalul Ancheta