Șeful de la Permise - invitat să experimenteze statul la coadă, în frig, pe treptele instituției

„Coada de la permise” – iată unul dintre brandurile pe care Piteștiul le-a exportat cu succes. Furia și nemulțumirea oamenilor cresc de la un an la altul. În timp ce, de la centru, miniștrii dau semnale în sensul desființării ghișeelor și a zidurilor între funcționari și cetățeni, dintr-un minimum de respect pentru aceștia din urmă, Serviciul de Permise Argeș continuă în nota care a consacrat această instituție: fie ploaie, frig sau caniculă, invariabil pe treptele instituției sunt cozi de zeci sau sute de persoane. În mod evident, dacă ar ține de șeful instituției, mâine s-ar muta într-o clădire spațioasă. Superiorii ierarhici însă nu se zbat prea tare să facă lobby în acest sens, iar de la centru, cozile se văd mici, mici de tot, aproape inexistente... 


„Vă invit să fiți alături de noi, poate așa veți înțelege «fericirea»”
După experiența unor ore petrecute în fața instituției, în așteptarea susținerii examenului teoretic pentru permis, un piteștean i-a cerut public șefului instituției să experimenteze cu el bucuria de a îngheța... în turmă. 


„Domnule comisar-șef Emil Angheloiu, sunt un cetățean onest al municipiului Pitești care astăzi, 16 ianuarie, am avut neșansa să particip la depunerea unui dosar pentru reprogramare la susținerea examenului de traseu. S-a stat în frig multe ore, în fața instituției pe care o conduceți, cetățenii toți erau extraordinar de fericiți! La un moment dat, când ieșea câte un angajat să dea dosare sau să ia, se producea efectul de turmă, toți cei care erau acolo începeau să se agite, erau cu mâinile sus, înghesuiți, erau foarte fericiți! La orele 17.00, când programul s-a sfârșit, s-a anunțat că cei care nu au primit dosarul sunt reprogramați luni, 20 ianuarie. Au fost sute de candidați și 3-4 angajați! Este inuman ceea ce se petrece, în fața nici măcar unei instituții nu suntem umiliți cum suntem în fața sălii de examinare pentru susținerea examenului pentru permisul auto! Pe această cale vă invit să fiți alături de noi, poate așa veți înțelege «fericirea» și «mulțumirea» sutelor de candidați! Ceea ce se petrece acolo ține de managementul instituției! Sper să vă găsesc acolo luni!”, scrie Daniela Nane, unul dintre sutele de argeșeni care au așteptat în frig privilegiul de a susține examenul teoretic la Permise.


La începutul anului, comisarul-șef Emil Angheloiu a fost prezent la conferința de presă organizată de către Prefectura Argeș și a declarat că se va mai crea ceva spațiu la „Permise”, prin mutarea celor de la „Buletine”. Cu alte cuvinte, vor mai avea loc 10 persoane sub acoperiș. Ce se întâmplă cu persoanele care așteaptă să intre la examenul teoretic pentru obținerea permisului? E simplu: și anul acesta vor aștepta tot afară, pentru că... nu se va amenaja niciun spațiu decent de așteptare. Nu există spațiu fizic în acest sens, iar despre soluții și planuri de viitor pentru remedierea situației nu am auzit.


Cât despre angajați, rămâne cum am stabilit!
„La ce necesități avem și raportat la numărul de angajați pe care îl au instituțiile  echivalente din alte județe, la Serviciul de Permise ar fi trebuit să lucreze 38 de polițiști. Ar fi trebuit, dar suntem doar 25 și nici măcar atât! Pentru că unii angajați au probleme de sănătate, am rămas în 17-18 oameni.”, declara Ccomisarul-șef Emil Angheloiu. 
Chiar și așa, cu sau fără angajați puțini, lipsa unui spațiu corespunzător va face ca și anul acesta brandul „coada la Permise” să ne umple de glorie.

 

 

Preluare Săptămânalul Ancheta