VIDEO! UPDATE: Un nou termen în procesul Laurei Codruța Koveși!

UPDATE: A fost stabilit un nou termen în procesul Laurei Codruța Koveși și a jurnaliștilor de la Antena 3. Acesta este stabilit pentru data de 14 decembrie.

Avocatul jurnaliștilor a solicitat ca șefa DNA să fie amendată cu suma de 1000 de lei, motivând că Laura Codruța Koveși nu aduce la dosar nicio nouă probă.

La ieșirea din sala de judecată, șefa DNA a refuzat să facă declarații.

UPDATE: Conform surselor, șefa DNA a ajuns la Pitești la ora 08:07, iar acum se afla în sala de judecată. Ședința a început cu o mică întârziere.

La termenul anterior, avocatul jurnaliștilor de la Antena 3 a solicitat o amânare a cauzei, motivând că acesta este citat într-un alt dosar la DNA.
O altă solicitate de amânare a venit din partea jurnalistului Radu Tudor, motivul său fiind participarea la o emisiune.
Laura Codruța Koveși nu a fost de acord cu aceste amânări, însă instanța a admis cererea de amânare pentru avocatul jurnaliștilor, dar a respins cererea formulată de jurnalistu Radu Tudor, fiind considerată nefondată.

Astăzi este un nou termen al procesului Laurei Codruța Koveși, șefa DNA, și jurnaliștii de la Antena3.

Acesta este al treilea termen după strămutarea dosarului de la Curtea de Apel București la Curtea de Apel Pitești.

Reamintim că la primul termen, din date de 8 iunie, instanța a amânat ședința în urma cererii avocatei jurnalistului Răzvan Savaliuc, pe motiv că acesta suferise o intervenție chirugicală.
Procesul fusese mutat pe data de 14 septembrie.

Laura Codruţa Kovesi a dat în judecată Antena 3 în iunie 2014. Şefa DNA reclamă că în cadrul emisiunii „Sinteza Zilei” din 19 iunie ar fi fost acuzată că a muşamalizat ancheta în dosarul în care era u implicaţi Mircea Băsescu, fratele preşedintelui de la acea vreme, şi interlopul Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.
În octombrie anul trecut, prin sentinţă a Tribunalului Bucureşti, Antena 3 şi jurnaliştii Mihai Gâdea, Răzvan Savaliuc, Bianca Nae şi Mugur Ciuvică au fost condamnaţi a 250.000 de lei, daune morale.
Laura Codruţa Kovesi solicitase daune de un milion de lei. În plângerea formulată, aceasta susţinea că în emisiune au fost prezentate fapte şi făcute afirmaţii mincinoase care i-au creat un grav prejudiciu de imagine şi au adus atingere demnităţii sale.