Ședință pentru spitalele COVID din Argeș: Se vor suplimenta locurile la ATI

Ieri, la sediul Instituției Prefectului s-a desfășurat o ședință operativă la care au participat prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, directorul Direcției de Sănătate Publică Argeș, doamna Sorina Honțaru, directorii medicali ai spitalelor COVID din județ, medici, reprezentanți ai Consiliului Județean Argeș și primari .

CITEȘTE ȘI ... Noi reguli la intrarea în Grecia. Ce documente sunt necesare

Principalele linii de discuție au fost eficientizarea procesului de raportare a cazurilor confirmate, analizarea posibilităților de a crește numărul paturilor cu acces la oxigen, suplimentarea locurilor la ATI și cooptarea de medici rezidenți care să completeze activitatea medicilor specialiști.

CITEȘTE ȘI ... Măsuri de sprijin fără precedent pentru economia românească!

În urma discuțiilor au fost stabilite direcțiile în care se va acționa în perioada imediat următoare, respectiv: demararea procedurilor de creștere a numărului paturilor cu acces la oxigen în spitalele Câmpulung, Leordeni și Mioveni și cooptarea a 6 medici, 3 specialiști și 3 rezidenți cu ajutorul cărora s-ar putea operaționaliza cele 10 paturi ATI disponibile la spitalul Mioveni.

CITEȘTE ȘI ... (video) Un incendiu violent a făcut scrum casa unei familii din Rucăr!

În acest sens, la videoconferința desfășurată în cursul zilei de ieri cu participarea primului-ministru, Ludovic Orban, și a ministrului sănătății, Nelu Tătaru, prefectul Emanuel Soare a solicitat sprijinul acestora pentru cooptarea celor 6 medici necesari în vederea operaționalizării locurilor la ATI din spitalul Mioveni. De asemenea, în cadrul videoconferinței s-a analizat și oportunitatea de a aduce un al doilea tir ATI în județul Argeș, la spitalul Mioveni, tir ce ar putea funcționa tot prin aportul celor 6 medici amintiți mai sus. În acest fel, în județul nostru s-ar putea suplimenta locurile la ATI cu 22 de paturi foarte necesare în acest moment.