Ședința în care trebuia votată moțiunea de cenzură a fost suspendată!

Ședința de plen în care trebuia dezbătută și votată moțiunea de cenzură a fost suspendată din lipsă de cvorum. Pentru desfășurarea ședinței ar fi trebuit ca în plen să fie prezenți 233 de parlamentari. Opoziția a putut strânge doar 226 de parlamentari.

ACTUALIZARE 16:40: 
După apelul nominal s-a constatat că nu poate fi asigurat cvorumul de ședință. Opoziția a putut strânge doar 226 de parlamentari. Astfel, ședința de plen în care trebuia dezbătută și votată moțiunea de cenzură a fost suspendată. Rămâne de văzut dacă ședința va fi programată la o dată ulterioară, ținând cont că de marți se intră într-o nouă sesiune parlamentară. Asta ar însemna că moțiunea a fost depusă într-o sesiune extraordinară și votată în sesiunea ordinară, ceea ce ridică probleme de constituționalitate.

ACTUALIZARE 16:30: 
A început apelul nominal al parlamentarilor PSD. 

ACTUALIZARE 16:20: 
De la PSD lipsesc 5 parlamentari, potrivit unor surse politice. Aceștia sunt: Carmen Dan, Cătălin Rădulescu, Adrian Todor, Ciocan Dan și Pațurcă Roxana. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat excluderea din partid a „îmbolnăviților”. 

ACTUALIZARE 16:05: 
Parlamentarii PNL au anunțat că nu asigură cvorumul de ședință și au părăsit sala. Din sală au ieșit și parlamentarii USR, PMP și ai UDMR.

ACTUALIZARE 15:45: 
Ședința a fost reluată și se face apel nominal pentru a fi verificat cvorumul de ședință. 

Apelul nominal a început cu parlamentarii neafliliați și cei ai minorităților naționale. Toți cei 17 parlamentari ai minorităților naționale lipsesc. Social democrații se bazau pe cele puțin 3-4 voturi care ar fi urmat să vină de la minorități.

În urma apelului nominal s-a constatat că lipsește un parlamentar și de la Pro România. Ulterior, deputatul Valentin Popa a venit în sală și și-a înregistrat prezența.