Ședință importantă la AOA Argeș! Se solicită amânarea aplicării OUG 23/2017

În cadrul Ședinței de lucru cu oficialități ale județului Argeș desfășurată la AOA Argeș, ședință care s-a desfășurat din inițiativa Consiliului Director al Asociației Oamenilor de Afaceri, la care au participat președintele Consiliului Județean, Dan Manu, prefectul județului Argeș, Emilian Dragnea, vicemprimarul Laurențiu Zidarul, dar și numeroși parlamentari argeșeni, au fost discutate subiecte importante, aflate în prim-plan în această perioadă.

Astfel, s-a discutat despre  aplicarea Ordonanței de Urgență 23/2017, care va avea efecte negative asupra economiei. În acest sens, AOA Argeș a înaintat propunerea de amânare a aplicării ordonanței până la 1 ianuarie 2019. În privința trecerii contribuțiilor de la angajator la angajat, s-a solicitat o perioadă mai mare pentru implementare. 

Totodată, s-a discutat și despre corelarea salarialui mediu net din zona privată cu cel din zona bugetară ( având în vedere că în momentul de față există un decalaj de cca 60%*) în special în contextual noii legi a salarizarii bugetare (inclusiv la nivel local).

În privința autostrăzii Pitești-Sibiu, s-a pus problema aducerii de amendamente Legii Achizițiilor Publice în scopul evitării pe viitor a întârzierii demarării proiectelor de infrastructură.

De asemenea, s-a vorbit despre deficitul de forta de munca la nivelul judetului Arges, atat din punct de vedere cantitativ, cat si calitativ. Un punct de vedere comun l-a constituit necesitatea schimbarii legislative in domeniul invatamantului romanesc, cu accent pe dezvoltarea invatamantului profesional si tehnic si dezvoltarea invatamantului dual.