ECOURI LA EXPERIMENTUL P.

Teatrul “Alexandru Davila” din Pitești a participat cu spectacolul Experimentul P. în cadrul Festivalului Melpomene of Tavria, ajuns la ediția a XXI-a. Manifestarea a fost organizată de Academia regională de muzică și dramă  „Mykola Kulisha” din orașul Kherson, Ucraina și s-a desfășurat între 17-26 mai 2019. La aproape o saptamana de la eveniment, ecourile încă nu s-au stins. Organizatorii au declarat că Experimentul P. a fost cel mai urmărit spectacol, iar publicul a înțeles exact subiectul datorită subtitrarilor in limbile engleza si ucraineana.

Teatrul “Alexandru Davila” a fost caracterizat prin mobilizarea echipei artistice și tehnice, dând dovadă de profesionalism. Acest lucru a reieșit din reacția de uimire și mulțumire a audienței ucrainiene care a confirmat încă o dată calitatea spectacolului. Experimentul P. a fost vizionat de aproape 1000 de spectatori care au aplaudat minute in sir performanța artiștilor.

Subiectul spectacolului este cutremurător și reprezentativ, infatisand atrocitățile pușcăriilor de reeducare ale regimului comunist din anii ’50. Petrecute în imediata apropiere, atât spațială cât și temporală, întâmplările constituie un subiect efervescent, cu atât mai mult, spectacolul însemnând un etalon pentru identificarea și recunoașterea practicilor de formare ale “omului nou”.