Toate sticlele cu băuturi - mai scumpe cu 50 de bani!

Vă mai aminţiţi vremurile când la alimentară vi se oprea garanţie pentru sticlele cumpărate? Ei bine, acest obicei revine. Începând cu data de 31 martie, vom plăti mai mult pentru fiecare recipient din sticlă, conform unei ordonanţe de urgenţă ce intră în vigoare la această dată.

 

Astfel, de fiecare dată când vom cumpăra o sticlă de suc, alcool sau orice alt lichid, vom plăti în plus 50 de bani. Măsura are scopul de a-i încuraja pe români să recicleze, pentru că, după consumarea conţinutului, vă puteţi recupera garanţia de la magazinul de unde aţi cumpărat produsul, cu condiţia să păstraţi bonul fiscal. Aşadar, dacă, de exemplu, veţi cumpăra o ladă cu 20 de sticle de bere, veţi plăti în plus 10 lei, bani pe care îi veţi primi înapoi dacă returnaţi sticlele la magazin.

 

Nu toate recipientele din sticlă vor putea fi însă reciclate, de exemplu borcanele sau sticlele de şampanie fiind exceptate de la această regulă. De altfel, noul act normativ prevede ca pe eticheta fiecărui produs să fie scris clar dacă ambalajul este reutilizabil.

Sursa: saptamanalul ancheta