Taxe reduse, salarii mai mari pentru români

Reducerea taxelor și stimularea economiei s-au aflat printre principalele obiective ale Guvernului PSD, taxa pe valoare adăugată (TVA) ajungând la 19%. De asemenea, în 2018, TVA a fost redus la doar 5% în domeniul turismului.

Peste 90% dintre firmele românești beneficiază azi de cel mai bun regim fiscal din istoria recentă a României: doar 1% din cifra de afaceri. De asemenea, reamintim că au fost eliminate 102 taxe care vizau în mod direct populația, respectiv taxa radio-TV, taxa pentru înmatriculare auto, taxele pentru schimbarea sau înnoirea buletinului, pașaportului etc.

Guvernul a scutit pensionarii de plata contribuțiilor sociale, iar pe cei cu pensii mai mici de 2.000 lei i-a scutit și de plata impozitului, în timp ce pentru ceilalți a redus impozitul pe venit de la 16% la 10% din ceea ce depășește acest prag.

„PSD a lăsat mai mulți bani în buzunarele pensionarilor, în plus față de creșterile succesive ale punctului de pensie, cu valori mai mari și în avans față de prevederile inițiale ale legii”, a transmis Departamentul Fonduri Europene al PSD.

Totodată, veniturile salariale au continuat să crească. În ianuarie 2016, salariul mediu nominal net era de 1.943 de lei, în timp ce acum este de 2.936 de lei.